Diyarbakır’da Kayıp Nimet Kılıç’ın Cansız Bedeni Dere Yatağında Bulundu
Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Kubacık Mahallesi’nde kaybolan iki çocuk annesi Nimet Kılıç’ın cansız bedeni, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda dere yatağında bulundu.
Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Kubacık Mahallesi’nde 21 Ocak günü evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan iki çocuk annesi Nimet Kılıç’ın cansız bedeni, başlatılan arama çalışmaları neticesinde köyün yaklaşık 2,5 kilometre uzağındaki bir dere yatağında tespit edildi.
Arama faaliyetlerine AFAD, jandarma, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri ile çeşitli kurumlardan personel katılım sağladı. Mahalle kırsalı, kayalık bölgeler ve sulak alanlarda yürütülen çalışmalarda dron, iz takip köpekleri ve kadavra köpekleri kullanıldı.
Kayıp İhbarı ve Arama Çalışmaları
Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ekipleri de arama çalışmalarına destek verdi. Ekiplerin yürüttüğü titiz arama sonucunda Nimet Kılıç’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Nimet Kılıç’ın 21 Ocak günü saat 05.12’de evden ayrıldığı, sabah saatlerinde eşi Şeyhmus Kılıç’ın evde olmadığını fark etmesi üzerine durumu önce komşularına, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdiği öğrenildi.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, kayıp kadının bulunması için geniş çaplı bir arama çalışması başlatmıştı. Bu çalışmalar, Kılıç’ın cansız bedeninin bulunmasıyla tamamlandı.