29 Ekim 2026, 10:30:38
Dolar 49,8343
Euro 55,6787
Altın 6.477,18
BİST 11.165,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Yağmurlu
Samsun
22°C
Yağmurlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 16°C

DOLUNAY Projesi ile dolandırıcılıkla mücadele hızlanacak

DOLUNAY Projesi ile dolandırıcılıkla mücadele hızlanacak
29 Ekim 2026 09:31
12
A+
A-

Bakan Gürlek, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile bir araya gelerek DOLUNAY Projesi kapsamında dolandırıcılıkla mücadelede atılacak adımları ele aldıklarını belirtti. Görüşmede, Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi’nin kurulmasına yönelik hazırlıklar, mevzuat çalışmaları ve iki bakanlık arasındaki iş birliği konuları değerlendirildi.

Görüşmede, şüpheli para hareketlerinin yapay zekâ destekli analizlerle takip edilmesi ve suç gelirlerinin farklı hesaplara aktarılmasının önlenmesine yönelik planlamalar masaya yatırıldı. Bakan Gürlek, siber dolandırıcılıkla mücadelede yalnızca şüphelilerin yakalanmasının yeterli olmadığını belirterek, suçtan elde edilen haksız kazançların izinin sürülmesinin ve mağdurların haklarının korunmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Dijital kanallara hızlı transfer vurgusu

Dolandırıcılık yoluyla elde edilen paraların kısa sürede farklı banka hesaplarına, dijital cüzdanlara ve kripto varlıklara aktarılmasının mağduriyetlerin giderilmesini zorlaştırdığını vurgulayan Bakan Gürlek, DOLUNAY Projesi ile bu sürecin daha etkin şekilde takip edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Proje kapsamında yapay zekâ destekli analizlerle şüpheli para hareketlerinin anlık olarak tespit edilmesi, hukuki süreçler çerçevesinde gerekli müdahalelerin hızlandırılması ve suç gelirlerinin farklı hesaplara aktarılmasının önlenmesi amaçlanıyor.

Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi kurulacak

İçişleri Bakanlığı bünyesinde Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi’nin kurulmasının planlandığını ifade eden Bakan Gürlek, ❝Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız, MASAK ve bankacılık sistemimiz arasındaki koordinasyonu güçlendireceğiz. Suç gelirlerinin takibini ve gerekli adli tedbirlerin uygulanmasını hızlandırarak adaletin tesisi, kamu düzeninin korunması ve milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için ortak mücadelemizi sürdüreceğiz❞ dedi.

Siber alanda mücadele mesajı

Bakan Gürlek, siber dolandırıcılıkla mücadelenin devletin tüm imkânlarıyla kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin siber dünyada da devam edeceğini vurguladı. Suçun işlendiği yer neresi olursa olsun dolandırıcılık şebekelerine karşı mücadelenin sürdürüleceği mesajını veren Bakan Gürlek, iş birliği dolayısıyla İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.