Dolar 33,9291
Euro 37,7599
Altın 2.737,46
BİST 9.983,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 29°C

Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz!

Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz!
21 Ağustos 2024 14:15
1
A+
A-

Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz!

Samsun’da fırıncılar ekmek gramajında %20 azaltma yoluna gitmiştir.

Bu demektir ki, “Ben zam yapmaya utanıyorum ey halkım ama kendi maliyetlerimi de döndüremiyorum.”

AKP,ülkemizi içine düşürdükleri derin yoksulluk ve ekonomik krizin faturasını halkımıza kesiyor. AKP’nin 1 Temmuz’da yürürlüğe girenyüzde 38’lik elektrik zammından sonra akaryakıt zamları ve un maliyetindeki artışlar hız kesmedi. Samsun’da ekmeğin fiyatı altı ayda ikinci kez zamlanarak yüzde 37’yi geçti.

Ekmeğimizden çalarakfırıncı esnafını vatandaşa düşman eden; bu ülkenin ekonomisini, tarımını mahveden, enerjiyi özel sektöre devredip vatandaşı şirketlerin insafına terk eden AKP’nin üretimden kopuk rant düzenidir.

Fırıncıya kızmayın, bizi tarımda savaş halindeki iki ülkenin buğdayına, ayçiçeğine, kısacası ithalata mahkûm edenlere kızın.

Fırıncıya kızmayın, eş-dost, arkadaşlarını zengin etmek için kamuya ait olması gereken bir hizmeti enerji şirketlerine verenlere kızın.

Fırıncının unu zamlanıyor, kirası zamlanıyor, suyu zamlanıyor, personel giderleri zamlanıyor, fırıncıya kızmayın, fırıncıya ekmeğini iki hafta üst üste aynı maliyetlerle ürettirmeyenlere kızın.

Bugün ekmeğinizden alınan gramaj, daha hesabınıza yatmadan maaşınızdan kesilen vergiler, bu hükümeti ve yanındaki beslemelerini doyurmaya yetmiyor.

Ekmeğimizi Çalanlara Sesleniyoruz!

Tüm bu zamlar, alım gücü düşen, et almaya, sebze almaya gücü yetmeyip ekmek tüketimini arttırandar gelirli halkımızın ve emeklilerin alım gücünü iyiye düşürmüş olacak. Ekmeğinizden eksilen %20 gramajın suçlusu, Asgari Ücret ve emekli maaşları ile geçinmeye çalışan halkımızı açlığa ve derin yoksulluğa mahkûm eden AKP’nin uygulamış olduğu ekonomik politikalarıdır.

Uzaya astronot gönderirken, vatandaşına askıda ekmek kampanyalarını reva görenler, bu halk onlardan çaldıklarınızın hesabını ilk seçimde sizden soracak.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.