Dolar 32,6155
Euro 35,3714
Altın 2.507,49
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Erdoğan Çakmak: Atatürk’ün Hürriyet Meşalesi Bizim De Işığımız

Erdoğan Çakmak: Atatürk’ün Hürriyet Meşalesi Bizim De Işığımız
21 Mayıs 2024 12:40
78
A+
A-

Erdoğan Çakmak: Atatürk’ün Hürriyet Meşalesi Bizim De Işığımız

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, 19 Mayıs haftası nedeniyle bir açıklama yaparak, sendikalarının kuruluşunun da, Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a hareket ettiği gün olan 16 Mayıs olduğunu söyledi.

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak,”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıktığı 16 Mayıs tarihini, kuruluş tarihi olarak seçip Hürriyet Meşalesini 16 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’da yakarak sendikacılığa yeni bir boyut kazandırmak üzere tüm yurda yaydıklarını” ifade etti. Çakmak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kurulduğumuz tarihten bir ay sonra Samsun’da ilk şubemizi açtık ve tüm yurtta teşkilatlanmaya başladık. Şu an Samsun’da binin üzerinde üyemiz var ve gün geçtikçe artırmaya, ailemize değer katmaya devam ediyoruz.
BİRER AY ARAYLA ŞUBEDEN YETKİYE
Bu yetki döneminde Şanlıurfa’da tarih yazdıklarını ifade eden Genel Başkan Çakmak,
“sendikaların yetki sayımları her yıl 15 Mayıs tarihinde yapılmaktadır.Bu yıl Şanlıurfa şubemiz Nisan ayı içerisinde kuruluşunu tamamlamış 2024 mayıs yetki döneminde de Şanlıurfa ‘nın en büyük hastanesi olan Eğitim Araştırma Hastanesinde de yetkiyi alarak başarısını taçlandırmış ve bizlere çok büyük bir gurur yaşatmıştır.
Şanlıurfa Şube Başkanımız, Cengizhan Karaçizmeli başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerini,temsilci arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.
Bundan sonraki yetki dönemlerinde tüm yurtta bu sayıyı her geçen gün arttırarak büyümeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Şanlıurfa Şube Başkanı Cengizhan Karaçizmeli ise sevincini şu ifadelerle dile getirdi: “İki yıl önce kurulan Hürriyet Sağlık Sen Türkiye’de çalışan sağlık camiası için bugün bir umut haline gelmiştir.Bugün tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde dinleyerek çalışanlarımıza bire bir ilgilenerek, bu iki yılda yaklaşık 150 davaya imza atan ve kazanan, kendinden emin, güvenilir ve daha da önemlisi sendikanın bütün yönetici ve il başkanları geçmişten gelen tecrübe ile sağlık çalışanlarının isteklerine cevap verebilecek kapasitede olmalarıdır.Bu gün gelinen noktada Şanlıurfa ilinin en büyük hastanesi olan Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde En Çok Üye İle Yetkili Sendika Olmuştur. Bu güvenin tecrübenin ve sahada sorunlara bire bir müdahale yeteneğinin eseridir. Şanlıurfa ekibi ile büyük bir başarıya imza atmıştır. Yıllardır sarı sendikanın elinde olan yetkiyi, kurum çalışanları, hak ve hukuk mücadelesi verene,özetle;
yetkiyi Hürriyet’e vermiştir Emeği geçen bütün Hürriyet alime sonsuz şükranlarımı sunar ve daha fazla sağlık çalışanı daha fazla hürriyet diyor, tüm sağlık camiasına saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.