Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Esnafa Kredi Değil, Nakit Destek Verin

Esnafa Kredi Değil, Nakit Destek Verin
2 Aralık 2020 19:44
15.338
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Pandemi nedeniyle aylardır evine ekmek götüremeyen esnafa verilen kredilerin geri ödeme zamanının geldiğini, ancak esnafın işyerlerini açamaması nedeniyle bu kredileri de ödeyemeyecek durumda olduğunu söyledi.

Fatih Türkel, esnafın işyerlerinin pandeminin zirve yapması nedeniyle de hala kapalı olduğunu, esnafa karşılıksız nakdi destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkel, “ iktidar ve Samsun Milletvekilleri duyana kadar esnafın haklı çığlığını dile getirmeye devam edeceğiz. Esnafa kredi değil nakit destek verin” dedi.

Fatih Türkel yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“ Covid-19 salgınından en çok etkilenen esnafın sahipsizliği devam ediyor. Esnafımızın hizmetler sektörü tarafı çöktü. İlk açıklanan destek paketinde esnafımıza hükümet borç verdi borç ödemeleri ay itibariyle başladı ve ne yazık ki borcunun ödenmesi beklenen esnafın iş yerleri gene kapalı. Aylardır söylüyoruz gene söyleyeceğiz hükümet krizi yönetemiyor yıllardır esnaf bu ülkeye vergi veriyor istihdam yaratıyor KDV ödüyor, ekonomiyi ayakta tutuyor fakat hükümet aylardır esnafın çığlığına kulaklarını tıkamış durumda.

KDV, STOPAJ, MUHTASAR VERGİLER ÖTELENSİN, İŞTEN ÇIKARILANLARA MAAŞ BAĞLANSIN

Esnafımızın beklentisi net ve açık! KDV stopaj ve muhtasar vergileri ötelensin, işten çıkarılmak zorunda kaldıkları personellerine hayatlarını idame ettirecekleri bir gelir maaş bağlansın ve acilen en azından evlerine ekmek götürebilecek düzeyde nakit destek verilsin, borç değil.

2022 YILINDA YÜZDE 9.11 VERGİ ARTIŞI NASIL BİR ANLAYIŞIN ÜRÜNÜ?

Ülkenin en büyük ihalelerini alan üç beş tane firmanın vergi borçları silinirken hükümete yakın müteahhitler bu pandemi sürecinde bile servetlerine Servet katarken, büfeci, kahveci, lokantacı, kantinci, servisçi ve dolmuşçu esnafına acı reçete önermek hangi vicdana sığar.

Esnaf bir umut hükümetten destek paketleri beklerken 2022 yılı için bazı vergilerde 9.11 oranında vergi artışı nasıl bir anlayışın ürünüdür.”

CHP İL BAŞKANI

FATİH TÜRKEL

CHP Basın Açıklaması 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.