Dolar 32,5415
Euro 34,9765
Altın 2.438,51
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Az Bulutlu
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 29°C

EÜ’de “Dünya Çevre Günü” dolu dolu bir programla kutlandı

EÜ’de “Dünya Çevre Günü” dolu dolu bir programla kutlandı
6 Haziran 2024 14:42
33
A+
A-

“Takas Pazarı: Eskiyi Getir, İhtiyacını Götür” temasıyla katılımcılar, kullanmadıkları eşyaları takas ederek çevre dostu bir alışveriş deneyimi yaşadılar. Geri dönüşüme dikkat çekmek ve tüketim alışkanlıklarını azaltmak amacıyla kurulan pazar, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Amacımız toplumu daha sürdürülebilir bir yaşama teşvik etmek”

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Armağan Kınal, “Bu tür etkinliklerle amacımız, çevre bilincini artırmak ve toplumu daha sürdürülebilir bir yaşama teşvik etmektir. Dünya Çevre Günü’nün anlamını, düzenlediğimiz bu etkinliklerle pekiştirerek geleceğe daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakmak istiyoruz. Etkinliğimiz kapsamında, su kıtlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme standı kuruldu. Katılımcılar, ‘Yaşam Tarzınızı Keşfedin’ başlığı altında çevre dostu yaşam biçimleri hakkında bilgilendirildi. Ayrıca ‘Mavi Kapak Yeşeren Umutlar’ kampanyası ile toplanan mavi kapaklar geri dönüşüme kazandırılarak çevreye katkı sağlandı. Katılımcılar karbon ayak izi hesaplama etkinliği ile de bireysel karbon ayak izlerini öğrenip, bu izleri nasıl azaltabilecekleri konusunda bilgi edindiler. Sürdürülebilir ve iklim dostu bir kampüs hedefi ile ‘Sıfır Atık’ olgusunu kendisine ilke edinmiş bir üniversite olarak her yıl çevreye daha saygılı ve bilinçli bir toplum yaratmak amacıyla çalışmaktayız.  Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak ümidiyle herkesin Dünya Çevre gününü kutluyorum” dedi.

“Miniklere yönelik etkinlikler düzenlendi”

Etkinlik kapsamında doğayı merkeze alarak hak temelli çalışmalar gerçekleştiren Sosyal İklim Derneği, katılımcılara iklim krizinin çocuk hakları üzerindeki ihlalleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İlköğretim öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler kapsamında, miniklere yönelik yüz boyama etkinlikleri düzenlenerek onların da keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.

“Katılımcılar, karbon ayak izini test ettiler”

Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Egeli gençlere ve İlkokul öğrencilerine PSLifestyle Horizon Projesi kapsamında hayata geçirilen “Yaşam Tarzını Test Et” başlığı altında QR kod içeren etiketler dağıtıldı. Etiketlerin üzerinde yer alan QR kod sayesinde katılımcılar, yaşam tarzlarının ve tüketim alışkanlıklarının doğa ile ne kadar uyumlu olduğunu test edebilme imkânı buldular. PSLifestyle Horizon Projesi hakkında bilgi veren Zeytince Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akın Erdoğan, “Zeytince Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin 8 Avrupa ülkesini temsilen 10 kentte ortak yürütülen PSLifestyle Horizon Projesi, karbon ayak izini düşürmek maksadıyla İzmir kentinde yaygınlaştırılıyor. PSLifestyle Projesi, Avrupa ve Türkiye genelinde, vatandaşlar olarak yaşam tarzlarımızı ve tüketim alışkanlıklarımızı sürdürülebilir kılmamız ve böylece kent sakinleri olarak, iklim ve çevre kriziyle mücadele sürecine aktif olarak katılabilmemiz için çevrimiçi bir web aracı geliştirmektedir” dedi.

Etkinlikler kapsamında katılımcılar, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi ve Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Merkezini de  ziyaret ettiler.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.