Galatasaray sahasında Barcelona’ya 4-1 mağlup oldu
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci haftanın ilk gününde dokuz karşılaşma oynandı. Galatasaray sahasında Barcelona’ya 4-1 yenilirken, Bayern Münih ve Inter de puan kaybetti.
Avrupa futbolunun en prestijli kulüp organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci haftanın ilk günü geride kaldı. Gecenin öne çıkan karşılaşmasında Galatasaray, sahasında İspanyol temsilcisi Barcelona’yı konuk etti. Mücadele, sarı-kırmızılı ekibin 4-1’lik mağlubiyetiyle sona erdi.
Galatasaray’ın tek golünü Aleksey Batrakov kaydederken, Barcelona’da Joao Cancelo, Fermin Lopez, Anthony Gordon ve Karim Adeyemi fileleri havalandırdı. Bu sonuçla Galatasaray, organizasyonun ikinci haftasında sahasında önemli bir kayıp yaşadı.
Bayern Münih son dakikada galibiyeti kaçırdı
Gecenin dikkat çeken karşılaşmalarından birinde Norveç temsilcisi Viking, Bayern Münih’i ağırladı. Gianni Stensness ve Peter Christiansen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayan ev sahibi ekip, ikinci yarıda Alman temsilcisinin geri dönüşüne engel olamadı.
Harry Kane’in iki, Luis Diaz’ın bir golüyle 3-2 öne geçen Bayern Münih, karşılaşmanın 90. dakikasında Herman Haugen’in golüne engel olamadı. Mücadele 3-3 sona ererken, Bayern Münih galibiyeti son anlarda kaçırdı.
Inter sahasında kaybetti, Arsenal deplasmanda kazandı
Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun 67 dakika görev yaptığı karşılaşmada Inter, sahasında Club Brugge’a 4-3 yenildi. Yedi golün atıldığı mücadele, gecenin en gollü karşılaşmalarından biri olarak öne çıktı.
Milli kaleci Berke Özer’in formasını giydiği Lille ise deplasmanda Arsenal’a 3-0 mağlup oldu. İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmada Jurrien Timber, Eberechi Eze ve Bukayo Saka’nın golleri İngiliz ekibine galibiyeti getirdi. Gelecek hafta sahasında Galatasaray’ı ağırlayacak Lille, kritik mücadele öncesinde puan kaybetti. Atletico Madrid ise Pablo Barrios ve Ademola Lookman’ın golleriyle Manchester United’ı 2-0 mağlup etti.
Sabah tarihi galibiyet aldı
Azerbaycan temsilcisi Sabah, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir başarıya imza attı. Kaheem Parris ve Joy-Lance Mickels’in golleriyle Slavia Prag’ı 2-0 mağlup eden Sabah, organizasyondaki ilk döneminde dikkat çekici bir sonuca ulaştı. Gelecek hafta Fenerbahçe ile karşılaşacak Slavia Prag ise sahadan puansız ayrıldı.
Gecenin diğer sonuçları
İkinci haftanın ilk gününde alınan diğer sonuçlar şöyle: Lens (Fransa) – Sporting (Portekiz): 0-2, Leipzig (Almanya) – PSV (Hollanda): 1-0, Villarreal (İspanya) – Napoli (İtalya): 3-1.
Şampiyonlar Ligi’nde ikinci haftanın ilk günü, güçlü takımların yaşadığı puan kayıpları ve son dakikalara taşınan mücadelelerle tamamlandı. Galatasaray’ın Barcelona karşısındaki yenilgisi, Bayern Münih’in son dakika beraberliği ve Inter’in sahasında kaybetmesi gecenin öne çıkan sonuçları arasında yer aldı.