Gelecek Meclisi Simülasyonu 100 Genci Yasama Sürecinde Buluşturdu
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde düzenlenen ikinci Gelecek Meclisi Simülasyonu, 100 genç milletvekilini yasama süreçleri ve kamu politikaları ekseninde bir araya getirdi.
ANTALYA – Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset ve Yönetim Topluluğu tarafından ikincisi gerçekleştirilen Gelecek Meclisi Simülasyonu, gençlerin demokrasi ve yasama süreçlerine katılımını amaçladı. Etkinlik kapsamında 4 farklı partiden oluşan 100 katılımcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) işleyişini simüle eden bir atmosferde görev aldı.
Simülasyon boyunca Kadın Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Eğitim Komisyonu ve Bilim ve Teknoloji Komisyonu olmak üzere dört ana komisyon oluşturuldu. Bu komisyonlar, kendi uzmanlık alanlarına dair bütçe tekliflerini hazırlayarak Genel Kurul gündemine taşıdı ve müzakerelere sundu.
Simülasyonda Gerçek Meclis Dinamikleri Deneyimledi
Etkinlik, gerçek meclis işleyişini taklit edecek şekilde tasarlandı. Katılımcılar, siyasi partiler arasındaki müzakereleri, kürsü konuşmalarını, eleştirileri ve uzlaşı arayışlarını doğrudan deneyimleme fırsatı buldu.
Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset ve Yönetim Topluluğu Başkanı Eray Karakurt, simülasyonun temel hedefini açıklayarak, “Gençlerin siyasal süreçlere ilişkin bilgi ve farkındalığını artırmak, demokratik katılım kültürünü güçlendirmek ve teorik bilgilerin uygulamayla pekiştirilmesini sağlamak” olarak belirtti.
Karakurt, gelecek dönem hedeflerinin, Gelecek Meclisi Simülasyonu’nu daha geniş katılımlı ve farklı üniversitelerin entegre olduğu bir platform haline getirmek olduğunu ifade etti. Etkinlik, akademik çevreler tarafından üniversitelerde demokratik katılımı teşvik eden bir model olarak değerlendirildi.