Göbeklitepe Kısa Film Festivali’nde ödüller verildi
Şanlıurfa’da 24-25 Ekim 2026 tarihlerinde düzenlenen 5. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, 121 ülkeden 3 bin 63 filmin başvurusunun ardından gala ve ödül töreniyle sona erdi.
Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen festival, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 25 Ekim akşamı düzenlenen gala ve ödül törenine siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, medya mensupları, iş dünyasından temsilciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Törene Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, Haliliye Belediye Başkan Vekili Halil Yetkin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dr. Şeref Mardinli ve Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürü İshak Altundağ da yer aldı.
Ödüller sahiplerini buldu
Festivale bu yıl 121 ülkeden toplam 3 bin 63 kısa film başvurdu. Jüri değerlendirmesinin ardından Abdurrahim Karabulut’un yönettiği “Whisper of the Mound” birincilik ödülüne layık görüldü. Taner Elhan’ın “Görev Tamamlandı Asker” adlı filmi ikinci olurken, Kübra Bal’ın “Gerçeğin Mayası” adlı yapımı üçüncülüğü elde etti.
Usta oyuncular galadaydı
Türk sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden Halil Ergün ile oyuncular Cansın Yılmaz Yaşar ve Ali Kürşat Uzun da gala ve ödül töreninde hazır bulundu.
Dernek başkanından teşekkür
Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Başkanı Habip Çadırcı, festivalin gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Organizasyonun her yıl daha geniş bir kapsama ulaştığını ve başvuru ile katılım açısından büyümeyi sürdürdüğünü belirten Çadırcı, festivalin gerçekleştirilmesinde emeği bulunan ve destek veren herkese teşekkür etti.