28 Ekim 2026, 15:42:06
Dolar 49,8378
Euro 55,3912
Altın 6.461,97
BİST 11.151,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Çok Bulutlu
Samsun
19°C
Çok Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 17°C

Göbeklitepe Kısa Film Festivali’nde ödüller verildi

Göbeklitepe Kısa Film Festivali’nde ödüller verildi
28 Ekim 2026 14:37
14
A+
A-

Şanlıurfa’da 24-25 Ekim 2026 tarihlerinde düzenlenen 5. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, 121 ülkeden 3 bin 63 filmin başvurusunun ardından gala ve ödül töreniyle sona erdi.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen festival, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 25 Ekim akşamı düzenlenen gala ve ödül törenine siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, medya mensupları, iş dünyasından temsilciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Törene Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, Haliliye Belediye Başkan Vekili Halil Yetkin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dr. Şeref Mardinli ve Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürü İshak Altundağ da yer aldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Festivale bu yıl 121 ülkeden toplam 3 bin 63 kısa film başvurdu. Jüri değerlendirmesinin ardından Abdurrahim Karabulut’un yönettiği “Whisper of the Mound” birincilik ödülüne layık görüldü. Taner Elhan’ın “Görev Tamamlandı Asker” adlı filmi ikinci olurken, Kübra Bal’ın “Gerçeğin Mayası” adlı yapımı üçüncülüğü elde etti.

Usta oyuncular galadaydı

Türk sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden Halil Ergün ile oyuncular Cansın Yılmaz Yaşar ve Ali Kürşat Uzun da gala ve ödül töreninde hazır bulundu.

Dernek başkanından teşekkür

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Başkanı Habip Çadırcı, festivalin gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Organizasyonun her yıl daha geniş bir kapsama ulaştığını ve başvuru ile katılım açısından büyümeyi sürdürdüğünü belirten Çadırcı, festivalin gerçekleştirilmesinde emeği bulunan ve destek veren herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.