17 Ağustos 2026, 12:31:25
Dolar 47,8975
Euro 55,5352
Altın 6.774,06
BİST 14.172,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 28°C
Çar 28°C

Hacımüftüoğlu: Dijital vatan bir beka meselesidir

Hacımüftüoğlu: Dijital vatan bir beka meselesidir
17 Ağustos 2026 10:59
58
A+
A-

TİMBİR Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve MGK eski Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, dijital alanda milli ve manevi değerlerin korunmasının beka meselesi olduğunu söyledi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Fuat Sezgin Salonu’nda düzenlenen Dijital Vatan Akademisi açılış programında konuşan Hacımüftüoğlu, “Dijital Vatan ve Milli Teknoloji Hamlelerimiz” başlıklı oturumda gençlerle bir araya geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da katıldığı programda, dijital içerik üretimi ve milli teknoloji hamleleri ele alındı.

Hacımüftüoğlu, konuşmasının başında programın gerçekleştirilmesine öncülük edenlere teşekkür ederek, Ankara örneği üzerinden vatan kavramını değerlendirdi. Hacımüftüoğlu, ❝Coğrafyayı vatan kılan, Hacı Bayram Veli’dir Ankara’da. Ve onun gibi vatan kılan ruhlar❞ ifadelerini kullandı.

Beka meselesi vurgusu

Geçmişten gelen milli ve manevi değerlerin günümüz şartlarına uygun şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirten Hacımüftüoğlu, ❝Eğer bunu bugünkü atmosfere aktarıp, aynı şartlarda kalbe dokunacak şekilde yeniden inşa etmezsek, maddi manevi bir şey kalmaz. O da beka meselesidir❞ dedi. Bekanın bir ülkenin öncelikli meselesi olduğunu vurgulayan Hacımüftüoğlu, ❝Beka da aslında bir memleketin en mühim, birinci sıradaki meselesidir, çözülmesi gereken meseledir. Önceliklendirilmesi gereken meseledir❞ diye konuştu.

Sahih içerik çağrısı

Dijital Vatan Akademisi’nin bu anlayışa hizmet edeceğini ifade eden Hacımüftüoğlu, gençlerin dijital alanda üreteceği içeriklerin yalnızca izlenme oranlarıyla değil, taşıdığı bilgi ve bilinçle de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hacımüftüoğlu, içerik üreticilerine seslenerek ❝En çok izlenen ve doğru enformasyon şeklinde tanımladığımız, içerik üreten arkadaşlarımız olarak yolunuza devam edeceksiniz. Ve buna benzer ama sahih olacak, doğru olacak, gelecek inşa edici bir şuur taşıyacak❞ ifadelerini kullandı.

Manevi kubbe uyarısı

Dijital çağda milli ve manevi değerlerin korunmasının önemine değinen Hacımüftüoğlu, manevi bir yapının inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Hacımüftüoğlu, ❝Bunu yapabilirsek vatan bizimdir, maddi vatan. Manevi kubbesini de oluşturmazsanız, bütün ışınlara açık olur❞ sözleriyle dijital alanda oluşabilecek tehditlere karşı bilinç oluşturmanın önemine dikkati çekti.

Konuşmasının sonunda gençlere zamanlarını iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Hacımüftüoğlu, ❝Bir dakikasını bile boş geçirmeyin değerli arkadaşlar. Aynı yerlerden biz de geçtik. Sonra hayıflandık, ‘keşke falan toplantıya da katılsaydım’ demeyesiniz❞ diye seslendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.