8 Temmuz 2026, 13:12:30
Dolar 46,8576
Euro 53,5857
Altın 6.208,23
BİST 14.396,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Az Bulutlu
Samsun
27°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 27°C
Per 27°C

Hatay’da 13 Temmuz’da EDS denetimleri başlıyor

Hatay’da 13 Temmuz’da EDS denetimleri başlıyor
8 Temmuz 2026 11:52
58
A+
A-

Hatay’da 13 Temmuz’dan itibaren Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile trafik denetimleri aktif hale getirilecek.

Yetkililer, sürücülerin hız limitlerine, trafik işaret ve levhalarına uymaları gerektiğini hatırlatarak, denetimlerin EDS koridorlarında 7/24 elektronik olarak gerçekleştirileceğini bildirdi. Sistem, özellikle ana ulaşım akslarında kurallara uymayan sürücüleri anlık olarak tespit edecek.

Denetim güzergahları belirlendi

EDS’nin aktif olacağı güzergâhlar araç sürücülerine duyuruldu. Bu güzergahlar arasında Belen Merkez – Sarımazı, Hassa Aktepe – Kırıkhan Saylak, Kırıkhan RTE Bulvarı – Kırıkhan Özyörük, Üzümdalı – Demirköprü ve Antakya Adliye – Sinanlı Kavşağı yer alıyor.

Yoğunluk bölgeleri

EDS noktalarının özellikle Antakya, Belen, Kırıkhan ve Hassa çevresindeki ana ulaşım akslarında yoğunlaştığı belirtildi. 13 Temmuz’dan itibaren bu koridorlarda hız ihlalleri ve diğer trafik kuralı ihlalleri elektronik sistemlerle anlık olarak denetlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.