Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Havza Muhtarları Derneğinden düğünlerde silah kullanılmaması uyarısı

SAMSUN (AA) – Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, bayram tatili dolayısıyla ilçe genelinde çok sayıda düğün yapılacağını belirterek, düğünlerde havaya mermi atılmamasını uyarısında bulundu.Şahin, AA muhabirine, Kurban Bayramı tatilini birçok kişi…

Havza Muhtarları Derneğinden düğünlerde silah kullanılmaması uyarısı
27 Haziran 2023 12:59
94
A+
A-

SAMSUN (AA) – Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, bayram tatili dolayısıyla ilçe genelinde çok sayıda düğün yapılacağını belirterek, düğünlerde havaya mermi atılmamasını uyarısında bulundu.

Şahin, AA muhabirine, Kurban Bayramı tatilini birçok kişinin memleketinde geçirdiğini, bayram boyunca ve bayram sonrası ilçe genelinde birçok düğün olduğunu belirtti.

Çok sayıda gurbetçinin bayram tatili dolayısıyla Havza'ya geldiğine işaret eden Şahin, “Çifte bayram yapmak isteyen vatandaşlarımız tatili fırsat görerek düğün organizasyonlarını bu tarihlere denk getirdi. Çifte bayramlarımız acı günümüz olmasın diyerek İçişleri Bakanlığımız tarafından düğünlerde silah atılmaması için bir dizi tedbir alındı. Halkımızın can ve mal güvenliği açısından bu tedbirlere uymaları gerekli.” dedi.

Düğünlerde havaya mermi atılmasının önüne geçilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Mutluluğa Kurșun Sıkma, Geleceği Karartma” uygulaması kapsamında düğün, nişan, kına gibi etkinliklerde silah kullanılmayacağına dair organizasyon sahiplerinden taahhütname alındığını, farkındalık afişlerinin organizasyon yerlerine asılmasının zorunlu hale getirildiğini anlatan Şahin, “Mutluluğa Kurșun Sıkma, Geleceği Karartma' yazılı afişler, davetlilerin görebileceği şekilde alanlara asılacak. Düğünlerde silah atılmasının önüne geçilmesi için muhtarlara da önemli görevler düşüyor. Muhtarlarımız bölgelerinde havaya ateș açıldığını öğrendikleri anda kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirecek. Genç çiftlerimizin, çocuklarımızın en mutlu günlerinin en kötü günlerden birisi haline gelmemesi için tüm halkımızın duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Havai fişek kullanımının da yasak olduğunun altını çizen Şahin, “Düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek kullanımı yasak. Özellikle havaların ısınmasıyla atılacak havai fişekler orman, tarla ve ev yangınlarına sebebiyet verebilmekte. Hem kendimizin hem çevremizdekilerin can ve mal güvenliği acısında düğünlerimizde silah ve havi fişek atmayalım, acı günler yaşamayım.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.