DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Havza’da Dünya El Yıkama Günü etkinliği

SAMSUN (AA) – Havza Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile okullarda, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü nedeni ile el ve genel …

Banner Resmi
15.10.2021
233
A+
A-

SAMSUN (AA) – Havza Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile okullarda, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü nedeni ile el ve genel hijyen eğitimi verildi.

Havza 100. Yıl İlkokulunda düzenlenen el ve genel hijyen eğitiminde Sağlık Memuru Özen Çelik ve Ebe Figen Büyükbayraktar tarafından öğrencilere, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü hakkında bilgiler verilerek el ve genel hijyen konuları anlatıldı ve uygulamalı olarak doğru el yıkama gösterildi.

Sağlık Memuru Özen Çelik, 15 Ekim tarihini Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından dünya genelinde “Dünya El Yıkama Günü” olarak kabul edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“El yıkamak özellikle bulaşıcı hastalıkların yayılımının önlenmesinde dikkat edilmesi gereken sağlık uygulamalarının başında gelmekte. Sağlıklı kalmak ve çevresel kirleticilerden korunabilmek için el yıkama en önemli uygulamalardan biridir. Ellerimizi değişik kirleticilerle değdirerek aldığımız, öksürerek ve hapşırarak bulaştırdığımız gözle görülemeyecek mikroorganizmalar ellerimizi yıkamayacak olursak ürerler. Bu mikroorganizmalar dokunduğumuz yiyeceklere, gözlerimize, burnumuza ve ağzımıza kolayca bulaşırlar. El yıkama bir toplum için önemli hastalıkların çoğundan korur.”

Ebe Figen Büyükbayraktar el yıkamanın öneminin yaşanan salgın ile bir kez daha anlaşıldığını belirterek doğru el yıkamayı anlattı.

Slayt ve kısa film gösteriminin yapıldığı eğitimin ardından okul bahçesinde öğrencilere el yıkama uygulamalı olarak gösterildi.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.