Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Haymanalı Çiftçiler Kendi Tohumunu Üretiyor

Haymanalı Çiftçiler Kendi Tohumunu Üretiyor
14 Temmuz 2024 18:36
11
A+
A-

Haymana Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde çiftçilere kaliteli tohum sağlamak amacıyla Haymana’da 3 noktaya selektör tesisi kuruldu. Tesislerde saatte 5 ton ürün işlemden geçiriliyor.

Ankara’nın tahıl ambarı olarak bilinen Haymana ilçesinde Haymana Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kurulan selektör tesisi kullanılmaya başlandı.

Haymana merkez olmak üzere Sındıran ve Tepeköy Mahallesi’ne kurulan selektör tesislerinde Haymanalı çiftçiler ürettikleri buğday ve arpa gibi ürünleri bu tesislere getirerek, kaliteli tohum üretiyor. Haymana Belediyesi bu proje kapsamında çevre bölgelerdeki çiftçilerede hizmet vermeyi hedefliyor. 

Koç “Amacımız Çiftçimize Destek Olmak”

Son dönemlerde artan tohum fiyatlarından sonra çiftçilerin tohumlardan daha fazla verim alabilmeleri amacıyla kurulan selektör tesisleri ile ilgili açıklama yapan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, “Zor günler geçiren çiftçilerimize destek olmak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın destekleriyle ilçemize kazandırdığımız selektör (tohum eleme) tesisinden çiftçilerimiz hasat ettiği buğdayı ve arpayı bu tesislere getirerek, tohuma dönüştürecek. Bu anlamda çiftçimizi pahalı tohum almaktan kurtaracağız. Haymana’mıza ve bölge çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi. 

Tesislerde saatte 5 ton ürün işlemden geçirilebiliyor. İlaçlama yapılan hububatların çuvallanması ve çuval ağızlarının dikilmesi için çuval ağzı dikim makinesi de bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.