Dolar 32,3312
Euro 34,7699
Altın 2.388,76
BİST 10.252,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

İletişim Başkanı Altun’dan terörle mücadele paylaşımı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Şehitlerimizin kanlarını her zaman olduğu gibi yerde bırakmadık.” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Altun’dan terörle mücadele paylaşımı
17 Ocak 2024 16:04
432
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Şehitlerimizin kanlarını her zaman olduğu gibi yerde bırakmadık.” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Altun, paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan:

▪ Şehitlerimizin kanlarını her zaman olduğu gibi yerde bırakmadık. Sadece son 5 günde Suriye ve Irak’taki terör unsurlarına düzenlenen hava harekâtlarımız neticesinde 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hâle getirildi.

▪ Millî İstihbarat Teşkilatımız, 12 Ocak’tan bugüne kadar terör örgütüne ait toplam 60 kritik altyapı ve mühimmat tesisini imha etmiştir. Emniyet ve Jandarma birimlerimizin operasyonlarında yılbaşından bu yana terörle iltisaklı 465 kişi gözaltına alınmıştır.

▪ Türkiye’nin, bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi, en çok bölgemizde bir “teröristan” kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık, farklı yol ve yöntemlerle defalarca dışa vurulmuştur.

▪ Hazımsızlığın ifadesi;

– Kimi zaman ülkemiz içindeki aparatlarını harekete geçirerek,

– Kimi zaman ülkemizi işgalci olarak suçlayarak,

– Kimi zaman uluslararası arenada bizi sıkıştırmaya çalışarak,

– Kimi zaman sosyal medya üzerinden yalan-yanlış bilgiler yayarak,

– Kimi zaman tetikçiliğini yaptırdıkları basın-yayın organlarını kullanarak,

– Kimi zaman da doğrudan canımızı acıtmaya yönelik hain terör eylemlerini destekleyerek gerçekleşmiştir.

▪ Türkiye, bölücü elebaşlarını kendilerini güvende hissettikleri yerde imha ettikçe, ülkemizin önünü kesmeye yönelik girişimler daha da artmıştır.

▪ Bölücü terör örgütü PKK’ya silah, mühimmat, eğitim ve himaye desteği sağlayarak palazlandırma girişimleri hız kazanmıştır.

▪ Ülkemizin Suriye’de ve Irak’ta gerçekleştirdiği sınır ötesi harekâtlar sayesinde hedefine ulaşamayan bu çabaların, hâlen ısrarla ve inatla sürdürüldüğünü çok iyi biliyoruz.

▪ Her ne kadar birileri anlamasa da biz, sınır ötesi operasyonlarımızla sadece güney sınırlarımızın huzur ve güvenliğini garanti altına almadık.

▪ Bu operasyonlarla aynı zamanda, ülkemizi bir terör koridoruyla kuşatma senaryolarını da yırtıp attık.

▪ Sınır ötesi harekâtlarımız Türkiye’yi düzensiz göç dalgası üzerinden iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır.

▪ Sınırlarımız ötesindeki askeri mevcudiyetimiz, hem vatanımızın güvenliği, hem vatandaşlarımızın huzur ve esenliği açısından hayati öneme sahiptir. Bundan geriye dönüş asla söz konusu olamaz.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.