Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

İlkadım’da ‘korona virüsü’ tedbirleri

İLKADIM BELEDİYESİ, KORONA VİRÜSÜNE KARŞI DİZİ TEDBİRİ HAYATA GEÇİRDİ. BELEDİYE BİNASINA GELENLER İÇİN DEZENFEKTE JELLERİ GİRİŞ KAPILARINA KONULURKEN, VİRÜSTEN KORUNMA YÖNTEMLERİ HAKKINDA DA VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLİYOR.

İlkadım’da ‘korona virüsü’ tedbirleri
14 Mart 2020 17:13
374
A+
A-

İlkadım Belediyesi, korona virüsüne karşı dizi tedbiri hayata geçirdi. Belediye binasına gelenler için dezenfekte jelleri giriş kapılarına konulurken, virüsten korunma yöntemleri hakkında da vatandaş bilgilendiriliyor.

Belediye giriş kapılarında korona virüsüne karşı tedbirlerini sıklaştıran İlkadım Belediyesi hem hizmet almak için gelen vatandaşlara hem de çalışan personelin ortak kullanım alanlarını, halka hizmet veren otobüs ve kamu araçlarını ilaçlayarak dezenfekte ediyor. Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile hamile olan kadınlara evde çalışma imkânı sunulan İlkadım Belediyesi’nde, olası gelişmelere karşı kriz ekibi de oluşturuldu.

“Uyarıları dikkate alıp tedbiri elden bırakmıyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Gerekli tedbirleri almamız durumunda hiçbir virüsten korkmamıza gerek yok. Şu an şehrimiz için endişe edecek bir durum yok. Vatandaşlardan talebimiz, temizlik kurallarına uymaları ve yetkililerden gelen uyarıları dikkate almalarıdır” dedi.

“Etkinlikleri ileri bir tarihe erteledik”

Virüsün yayılmasını engellemek adına bir dizi tedbir aldıklarını anlatan Demirtaş, “Biz de belediye olarak gereken tedbirleri alıyoruz. Her platformda korunma yöntemlerini, hijyenle, evdeki bakım ve temizliklerle ilgili yeterli bilgiler vereceğiz. Belediyemizde ve bağlı birimlerimizde gereken hijyen ve dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Virüsün yayılmasının önüne geçebilmek adına tedbir olarak tüm kurslarımızı ve insanlarımızın toplu şekilde bulunacağı kuruluşlarımızı geçici süre ile kapattık. Kütüphanelerimiz, spor komplekslerimiz bir süre hizmet veremeyecek. Özellikle çocuklar ve yaşlılarımız gibi virüs halinde dezavantajlı gruplar için de özel tedbirler aldık. Kurumlarımıza ve ilçemizde bulunan okullara, pazar yerlerine, alışverişin yoğun olduğu bölgelere ‘korona virüs’ ile ilgili gerekli bilgi ve broşürleri dağıtmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.