Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 28°C
Per 28°C

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Evde Bakım” ile şifa dağıtıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Evde Bakım” ile şifa dağıtıyor
23 Mayıs 2024 12:12
55
A+
A-

Ücretsiz hizmetten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen hastalar ve yakınları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

Türkiye’nin ilk belediye hastanesi olma özelliğini taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, sağlık hizmetlerini hastaların evlerine kadar ulaştırıyor. 2021 yılının aralık ayında kurulan Evde Bakım Hizmetleri Birimi, kent genelinde yatağa bağımlı olduğu için sağlık kuruluşlarına gidemeyen hastalara elini uzatıyor. 8’i doktor olmak üzere 50 personel ile çalışan birim; tedavi takibi, tahlillerin yapılması, ilaç ve malzeme raporlarının yenilenmesi, yara bakımı, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin hastaların evinde uygulanmasını sağlıyor. Hasta ve hasta yakınlarına sosyal ve psikolojik destek hizmeti de veren Evde Bakım Hizmetleri Birimi, poliklinik muayene ihtiyacı olan hastaların hastaneye naklini de gerçekleştiriyor. Bugüne dek 10 binin üzerinde hastaya şifa olan birim, sadece bu yıl yaklaşık 5 bin hastayı evinde düzenli olarak ziyaret etti. Ekipler, günde 50’nin üzerine hastayla temasa geçerek gerekli sağlık hizmetini sağlıyor.

“Başvuran tüm hastalarımıza ulaşmaya çalışıyoruz”

Evde Bakım Hizmetleri Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Nihat Mermer, “Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle evden çıkamayan, yatağa bağımlı hastalarımızın her türlü sağlık ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bez, mama, ilaç ve raporlarının sağlanmasının yanı sıra reçetelerinin güncellenmesine yardımcı oluyoruz. Ayrıca sonda takıyor ve hastaların yara pansumanlarını yapıp gerektiğinde fizik tedavi ve psikolojik destek hizmeti de veriyoruz. İhtiyaç sahibi hasta yakınlarının 153 Hemşehri İletişim Merkezi’ni arayarak hastaların yatağa bağımlı olduğunu ve sağlık tesisine ulaşamadıklarını beyan etmeleri yeterli. Bu yıl için 5 bin civarında hastamıza hizmet veriyoruz. Günde 50’nin üzerinde hastamızı ziyaret ediyoruz. Yatağa bağımlı ve sağlık tesislerine ulaşmakta güçlük çeken hastalarımızın ihtiyaçlarını gidererek kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince başvuran tüm hastalarımıza ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

“24 saat dolmadan hizmet geldi”

60 yaşındaki felçli ablası Birsen Keskin için evde bakım hizmeti alan Neslihan Aklı, “Bir arkadaşımın önerisiyle Evde Bakım Hizmetleri Birimi’ne ulaştım ve hemen yanıt aldım. Bir gün geçmeden geldiler. Ben ablama bakarken çaresiz kalmıştım. Her ne kadar pansuman yapmaya çalışsam da ablamın yaralarını iyileştiremedim. Bize yardımcı oldukları için ekiplere çok teşekkür ediyorum. Ablam 2016 yılında felç geçirdi. Kısmi olarak kaslarında zayıflama başladı ve bacaklarında da kireçlenme oluştu. Yürüyemiyordu, yaraları vardı. Artık pansumanlarını Evde Bakım Hizmetleri ekipleri yapacak. Bütün çalışanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi el uzatıyor”

71 yaşındaki eşi Durmuş Ali Çorak için 153’ü arayarak başvuruda bulunan Gülendam Çorak ise “Eşimde ileri derecede KOAH var. Kalp hastası ve yüzde 84 engelli, yatağa bağımlı bir hasta. Oksijen tüpünden ayrılamadığı için eşimi hastaneye götürmek çok zor. Devlet hastanesine gitmekte zorlanıyorduk. Özel hastaneye özel ambulansla gitmekte maliyetli oluyordu. Evde Bakım Hizmetleri Birimi, eşimin sonda değişimini yaptı. Psikolojik destek aldı. Ben de hasta yakını olarak psikolojik destek alıyorum. Devletimizin yetersiz kaldığı yerde belediyenin el uzatması çok anlamlı. Bu sebeple teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Hizmetten memnun kaldım”

Eşi Ömrüye Mum ile birlikte yaşayan 78 yaşındaki Oğuz Mum da yürüyemediği için sağlık kuruluşlarına gitmekte zorlanan hastalardan biri olduğunu söyledi. Diyabet ve tansiyon rahatsızlıklarının da olduğunu belirten Mum, şunları söyledi: “Hizmetten çok memnun kaldım. Doktor tüm kontrollerimi yaptı. Benim gibi olanlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni arasın. Tavsiye ediyorum.”

İlçelerde de hizmet birimi

Hizmet ağını İzmir’in tüm ilçelerine yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, kent merkezinin yanı sıra Kemalpaşa, Bayraklı, Ödemiş, Tire ve Karaburun’da da hizmet veriyor.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.