Dolar 32,3114
Euro 34,6841
Altın 2.409,90
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi

SAMSUN (AA) – Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, karla mücadele eden ekiplerin büyük özveriyle çalışarak başarı sağlandığını belirtti …

Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
29 Ocak 2022 00:33
176
A+
A-

SAMSUN (AA) – Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, karla mücadele eden ekiplerin büyük özveriyle çalışarak başarı sağlandığını belirtti.

Sarıcaoğlu, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan yoğun kar yağışının ulaşımın aksamasına yol açtığına işaret etti.

Son 50 yılın en büyük kar yağışını dört gün içinde aldıklarına dikkati çeken Sarıcaoğlu, “Süreç boyunca Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir çalışma yürüttük. İlk kar tanesinin düşmesiyle hızlı şekilde ekiplerimizi yönlendirerek özellikle kırsal mahallelerimizde kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladık. 7/24 sahada ekiplerimizin başında olduk. Çok şükür ki kısa sürede köy ve mahallelerimizde kapalı yol bırakmadık. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk gün 65 köyümüzde elektrik kesintisi vardı. İlgili birimlerle koordineli çalışma ile kısa sürede bu sorun da çözüldü.” değerlendirmesinde bulundu.

Kavak'ta uzun yıllar görmedikleri bir kar yağışı ile karşılaştıklarını vurgulayan Sarıcaoğlu, şunları kaydetti:

“İlçe merkezinde dahi kar kalınlığı bir metreyi aştı. Elbette böyle zorlu bir ortamda 160 yerleşim yerimizin her birine aynı anda ulaşmak mümkün değil. Hemşehrilerimize şunu ifade etmek istiyorum; Kavak'ta tüm köy ve mahalle yolları ulaşıma açılmış durumda. Kalan birkaç köyümüze de ulaşmamız artık an meselesi. Bütün ilgili birimlerimiz yeni bir yağış ihtimaline karşı hala sahadalar. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve ekiplerimize teşekkür ediyorum. Onlar sabahlara kadar eksi derecelerde hizmet sunmaya çalışırken bazılarının, 'Belediye nerede' gibi bir anlayış içinde olması bu zorlu mücadeleyi verenleri elbette üzüyor ama bizler bütün ekiplerimizle 112 Acil Çağrı Merkezi olsun, Kızılay olsun, Jandarma, AFAD ve diğer birimler olsun sahadayız. Hemşerilerimiz müsterih olsun.”

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.