Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi

Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi
8 Mayıs 2024 01:24
34
A+
A-

Meclis toplantısında konuşan Başkan Mutlu, “Kadın sığınmaevi çalışmamız var, gündemimizde. Keşke hiçbir kadın bir yere sığınmak zorunda kalmasa…” dedi. Doğalgaz müjdesi de veren Başkan Mutlu, İZMİRGAZ yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmeyi anlattı. 

Konak Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci olağan toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu yönetimindeki toplantıda, 2023 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvelleri hakkında Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor oylandı. Konak Belediyesi’nin 2023 yılı içerisinde gerçekleştirdiği tüm mali iş ve işlemler ile faaliyetlerini gerçek maliyetine uygun olarak sağlıklı ve güvenilir bir biçimde muhasebeleştirdiğinin; saydam, hesap verilebilir şekilde yürütüldüğünün beyan edildiği rapor tek tek oylama usulü ile meclisten oy çokluğuyla geçti.

Kadın sığınmaevi gündemde

Dilek ve öneriler maddesinde kadın sığınmaeviyle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Başkan Mutlu, kadın sığınmaevinin en yakın zamanda açılacağı müjdesini verdi ve şunları söyledi:

“Bugün TARKEM’le birlikte bir toplantı yaptık. TARKEM’le yaptığımız restorasyon çalışmalarının üstünden geçtik, neler yapabilirizi konuştuk. Sığınmaevi ve başka çalışmalar da konuşuldu. Öncelikle keşke hiçbir kadın bir yere sığınmak zorunda kalmasa.  Erkekler nasıl hiçbir yere sığınmak zorunda kalmıyorsa kadınlar da bir gün hiçbir yere sığınmak zorunda kalmayacak. Ama bu durumda yapacak bir şey yok. İzmir de maalesef bu konuda umduğumuz gibi değil, daha yeni on iki kadın öldürüldü. Dolayısıyla sığınmaevi gündemimizde. Yasal olarak nerede, hangi mahallede açıldığı açıklanmıyor. Mimarisine kadar gizlilik ya da farklılık içermeyen bir tasarıma sahip olmak zorunda. Kadın sığınmaevi çalışmamız var, açılacak.”

Doğalgaz müjdesi

Başkan Mutlu, geçtiğimiz günlerde İzmir Doğalgaz (İZMİRGAZ) Genel Müdürüyle yaptığı görüşme hakkında detay vererek, “İZMİRGAZ müdür ve müdür yardımcılarıyla yaptığımız görüşme olumlu geçti. Hem onlar hem biz ilk toplantıda yaptığımız çalışmaları birbirimize sunacağız. Zeytinlik’te bir çalışma yapmışlardı. Oradaki hatla ilgili çalışma yapacaklar. Biz de dönüşüm planlarına göre on yıllık süreçte en hızlı dönüşecek yerleri daha geriye bırakmak üzere diğer yerleri önceliklendirerek öneride bulunacağız. Ve ortak, uzlaştığımız noktada meclise gelecek, meclis kararıyla da doğalgaz çalışması başlayacak.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.