3 Temmuz 2026, 04:06:40
Dolar 46,7399
Euro 53,4431
Altın 6.205,02
BİST 14.455,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
28°C
Parçalı Bulutlu
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 26°C
Pts 25°C

MEB’den yeşil ve gri pasaport başvurularında dijital dönem

MEB’den yeşil ve gri pasaport başvurularında dijital dönem
3 Temmuz 2026 02:49
37
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeşil ve gri pasaport başvuru süreçlerini dijital ortama taşıyarak fiziki evrak ve imza süreçlerini sonlandırdı.

Bakanlık tarafından hayata geçirilen sistem sayesinde okul, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri arasında yürütülen fiziki evrak ve imza süreçleri sona erecek. Pasaport başvurularına ilişkin işlemler artık çevrim içi olarak tamamlanabilecek.

Elektronik onayın ardından başvuru formu, web servis aracılığıyla doğrudan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün veri tabanına aktarılacak. Başvurusu onaylanan personele ise süreç hakkında kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılacak.

Yeşil pasaport başvurusu çevrim içi

MEB’in yayımladığı kılavuza göre yeşil pasaport başvurularında personel, pasaport.meb.gov.tr adresi üzerinden bireysel olarak başvurusunu yapabilecek. Gri pasaport başvurularında ise merkez teşkilatında görev yapan personel için işlemler Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Taşra teşkilatındaki personelin başvuruları ise İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından sistem üzerinden gerçekleştirilecek. MEBBİS veri tabanında bilgi eksikliği veya hata bulunan personelin işlemleri ise dijital sistem dışında yürütülecek.

Eksik bilgi durumunda fiziki süreç devam edecek

Bu kapsamda merkez teşkilatındaki personelin işlemleri Personel Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatındaki personelin işlemleri ise İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından fiziki olarak gerçekleştirilmeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.