5 Kasım 2026, 10:31:04
Dolar 50,0457
Euro 56,4575
Altın 6.657,05
BİST 11.478,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Yağmurlu
Samsun
19°C
Yağmurlu
Per 13°C
Cum 12°C
Cts 12°C
Paz 10°C

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar 5 derece azalacak

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar 5 derece azalacak
5 Kasım 2026 09:42
12
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 Kasım Perşembe günü yayımladığı hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları 3 ila 5 derece azalacak; birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerde ise kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) raporuna göre, ülke genelinde serin ve yağışlı hava etkisini artırıyor. Hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece azalacağı, gelecek hafta ortasına kadar mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kırşehir ve Çankırı çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusundaki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

İstanbul’da sağanak, Ankara’da belirgin soğuma

İstanbul’da perşembe günü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Kentte günün en yüksek sıcaklığının 13 derece olması, cuma ve cumartesi günlerinde de yağışın devam etmesi tahmin ediliyor.

Ankara’da perşembe günü parçalı bulutlu hava beklenirken en yüksek sıcaklığın 14 derece olacağı, bunun cuma 11, cumartesi 8 ve pazar günü 6 dereceye gerileyeceği öngörülüyor. Başkentte pazartesi sabahı sıcaklığın sıfırın altında 1 dereceye düşmesi bekleniyor.

Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış

Karadeniz Bölgesi’nde yağışların özellikle kıyı kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış öngörülürken Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması tahmin ediliyor. Trabzon’da perşembe günü kuvvetli gök gürültülü sağanak beklenirken en yüksek sıcaklığın 15 derece olacağı bildirildi.

Marmara ve Ege’de rüzgâr kuvvetlenecek

Marmara’nın doğusunda sağanak yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor. İstanbul ve Bursa çevrelerinde yağışlı hava öngörülürken Bursa’da perşembe günü en yüksek sıcaklığın 14 derece olması tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuzey yönlerden esecek rüzgârın saatte 40 ila 70 kilometre hıza ulaşabileceği, yer yer kısa süreli fırtına görülebileceği belirtildi.

Ege Bölgesi’nde kıyı kesimlerinde kuzeyli rüzgârların kuvvetlenmesi bekleniyor. İzmir’de perşembe günü 18 dereceye ulaşacak sıcaklığın pazar günü 14 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor. İç Ege’de soğumanın daha belirgin hissedilmesi, Afyonkarahisar’da 12 derece olan en yüksek sıcaklığın pazar günü 7 dereceye gerilemesi bekleniyor.

Akdeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da kar

Doğu Akdeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Adana’da perşembe günü en yüksek sıcaklığın 23 dereceye ulaşması, cuma ve cumartesi günlerinde gök gürültülü sağanak görülmesi bekleniyor. Antalya’da perşembe günü 26 derece beklenirken cuma günü yağışlı havanın etkili olacağı, hafta sonu parçalı bulutlu hava öngörülüyor.

Doğu Anadolu’da kuzeydoğudaki yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor. Bingöl, Muş, Ağrı, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ağrı’da perşembe günü 11 dereceye ulaşması beklenen en yüksek sıcaklığın pazartesi günü kar yağışıyla birlikte 1 dereceye gerileyeceği, Erzurum ve çevresinde sıcaklıkların sıfırın altına düşeceği öngörülüyor.

Güneydoğu’da kuvvetli sağanak uyarısı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması, bölgenin doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Diyarbakır’da perşembe günü en yüksek sıcaklığın 15 derece olması, kuvvetli gök gürültülü sağanağın cuma ve cumartesi günlerinde de sürmesi, sıcaklığın pazar 12, pazartesi 11 dereceye gerilemesi öngörülüyor.

Sel, fırtına ve don uyarısı

MGM, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde ❝ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar❞ yaşanabileceği uyarısında bulundu. Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz kıyılarında rüzgârın saatte 40 ila 70 kilometre hıza ulaşabileceği belirtildi.

Sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak özellikle iç kesimlerin yükseklerinde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde zirai don riskine karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi. MGM’nin değerlendirmesine göre serin hava önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.