DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Miniklere itfaiye ve AFAD eğitimi

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) SAĞLIK KÜLTÜR DAİRE BAŞKANLIĞINA BAĞLI ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIM EVİNDE, SAMSUN İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ VE AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ (AFAD) TARAFINDAN ANAOKULU ÇOCUKLARI VE EĞİTMENLERİNE YANGIN EĞİTİM İLE İLK YARDIM VE BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ VERİLDİ.

Miniklere itfaiye ve AFAD eğitimi
Banner Resmi
15.10.2021
373
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür Daire Başkanlığına bağlı Çocuk Gündüz Bakım Evinde, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AFAD tarafından anaokulu çocukları ve eğitmenlerine yangın ile ilkyardım ve bilgilendirme eğitimleri verildi.

Eğitimde anaokulu öğrencilerine önce itfaiye personeli Ercan Kabadayı tarafından olası bir yangın esnasında neler yapılması ve yapılmaması gerektiği anlatıldı. Ardından çocuklara ilk yardım konusunda hem eğitici hem de eğlenceli bir çizgi film gösterimi yapıldı. Son olarak itfaiyenin 110 olan numarasının diğer acil durum çağrı merkezleri ile beraber 112 numarası altında birleştiği hatırlatması yapıldı.

Yangın eğitiminin ardından deprem eğitimi için AFAD’da görevli inşaat mühendisi Enis Işık öğrencilere deprem anında ve sonrasında sırasıyla neler yapılması gerektiğini, deprem çantasında neler bulundurulması gerektiğinin bilgisini verdi ve ardından miniklerle deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Eğitimlerin ardından AFAD personeli tüm katılımcılara afet çadırının nasıl kurulması gerektiği uygulamalı olarak öğretti. 4 kişilik bir aileyi içine alabilecek bir çadırın kurumu için üniversitenin güvenlik görevlileri hazır bulundu.

Eğitim miniklerin çadırın içini gezmesi ve toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

OMÜ Gündüz Bakım Evi konferans salonunda gerçekleşen eğitime OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Oktay Dinç, Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, üniversitenin güvenlik personeli, anaokulu eğitmenleri ve öğrenciler katıldı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.