DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

OMÜ’de lösemi tedavisi gören çocukların yaptığı resimler sergilendi

SAMSUN (AA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla resim …

Banner Resmi
08.11.2022
109
A+
A-

SAMSUN (AA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla resim sergisi düzenlendi.

Hastanede lösemi tedavisi gören çocuklar tarafından yapılan resimlerin yer aldığı “Sevgi iyileştirir” sergisinin açılışına katılan Başhekim Prof. Dr. Fatih Özkan, eğlenme ve hayatlarını doyasıya yaşama çağındaki çocukların hastalığının kendilerini de çok üzdüğünü söyledi.

Her yıl 3 bin 500 çocuğun löseminin pençesine düştüğüne dikkati çeken Özkan, hastanede tedavi gören çocukların iyileşmesi ve sağlıklarına kavuşmaları için büyük özen gösterdiklerini belirtti.

OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Albayrak ise lösemi tedavisinde başarı oranlarının oldukça yüksek olduğuna işaret etti.

Lösemi tedavisinde hastane olarak yüzde 90'lara varan başarı oranları bulunduğunu vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

“Lösemi, lenfoma tedavi sürecinde hastalarımızın farklı hobilerle de ilgilenmelerini istiyoruz. Müzikle, resimle, yapabilecekleri düzeyde sporla ilgilenmelerini tavsiye ediyoruz. Bir an evvel eğitim hayatlarına dönmeleri en büyük arzumuz. Eğitim hayatı, ileride onlar için meslek sahibi olmaları için de değerli. Bir de hastalıklarını unutup hedeflerine kitlenmelerini önemsiyoruz. İşte bunlar da hasta çocuklarımızın tedavi süresince yaptıkları resimler. Çoğu çok umut dolu, renkli, güzel resimler. Onların umudunu hiçbir zaman kaybetmelerini istemiyoruz. Her fırsatta onlara moral vermek istiyoruz.”

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.