Ordu’da 19 İlçe İçin Tek Kartlı Ulaşım Dönemi Başlıyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda devrim niteliğinde bir adım atarak 19 ilçeyi kapsayacak bütünleşik ulaşım sistemi ve tek kart uygulaması projesini resmen başlattı. Bu yeni düzenleme ile Ordu genelinde ilçeler arası ulaşımın tek bir çatı altında toplanması hedefleniyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda Başkan Mehmet Hilmi Güler tarafından gündeme getirilen bütünleşik ulaşım sistemi projesi için çalışmalar resmen başlatıldı. Bu sistem, Ordu’nun 19 ilçesinde toplu ulaşımı tek bir çatı altında birleştirerek şehir genelinde “tek kart” dönemini başlatmayı amaçlıyor.
Proje kapsamında Ordu genelinde ilçeler arası ulaşımda İETT benzeri bir modelin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu sayede, vatandaşların farklı kart uygulamaları yerine tek bir sistemle kesintisiz seyahat edebilmesi sağlanacak.
Ordu Ulaşımında Yeni Dönem İstişareleri
Yeni ulaşım sistemine yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Ordu’nun 19 ilçe Şoförler Odası Başkanları ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda projenin yol haritası ele alınırken, oda başkanlarının görüş ve önerileri de değerlendirmeye alındı. Yetkililer, bu düzenlemenin hem esnafın hem de vatandaşın memnuniyetini artıracağını belirtti.
Hayata geçirilmesi planlanan yeni uygulama ile Ordu’da ilçeler arası ulaşımda var olan farklı kart uygulamaları sona erecek. Vatandaşlar, Ünye’den Altınordu’ya veya Akkuş’tan Mesudiye’ye kadar tek bir kart ile seyahat imkanına kavuşacak.
Ordu genelinde ulaşımda standardizasyonu sağlayarak daha planlı ve entegre bir yapıyı hayata geçirmeyi hedefleyen yeni ulaşım sisteminin kısa süre içerisinde tamamlanarak 19 ilçede devreye alınması bekleniyor.