Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 26°C
Çar 23°C

Özel öğrenciler için “Engelsiz mezuniyetle hayata merhaba” projesi

SAMSUN (AA) – Çarşamba Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulundan mezun olan üçüncü kademe öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Okulun …

Özel öğrenciler için “Engelsiz mezuniyetle hayata merhaba” projesi
10 Haziran 2022 16:57
205
A+
A-

SAMSUN (AA) – Çarşamba Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulundan mezun olan üçüncü kademe öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okulun görsel sanatlar öğretmeni Pelin Sağıroglu tarafından hazırlanan “Engelsiz Mezuniyetle Hayata Merhaba Projesi” kapsamında gerçekleştirilen törende halk oyunları, müzik dinletileri, yarışmalar ve animasyon gösterileri yapıldı.

Çok sayıda özel firma da stant açarak özel öğrencilere katkı sağladı.

Okul müdürü Muhammet İleri, burada yaptığı konuşmada, okullarında eğitim alan özel öğrencileri her alanda hayata hazırlamaya çalıştıklarını belirterek, “İlk, orta ve lise bölümü olarak üç kademesi bulunan okulumuzda 147 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu yıl 23 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Sağıroglu ise özel bir çocuk sahibi olmanın aileleri de özel kıldığını dile getirdi.

Özel çocukların her şeyleriyle özel olduğunu vurgulayan Sağıroğlu, şunları kaydetti:

“Yıl boyunca çocuklarımızı her türlü gelişim için çalışıyoruz. Bu yıl mezun olan öğrencilerimiz için farkındalık oluşturmak için 'Engelsiz Mezuniyetle Hayata Merhaba Projesi'ni hazırladım. Bu evlatlarımızın yaşam içindeki varlıkları bize bir lütuf, bir imtihan, bir renk olarak sunulmuştur. Artık özel çocuklarımızı sandıklarda saklanan naftalin kokulu düşünceler gibi değil, başımızın üzerine takılan taçlar gibi taşımamız gerektiği inancındayım. Bu çocuklarımızın sosyal hayatın içine kazandırmanın gayretindeyiz. Gökkuşağının sadece 7 renginin olmadığını, bu çocuklarla bu rengin daha fazla olduğuna inanıyoruz.”

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.