DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Salih MERİÇ KARDEF Başkanı Seçildi

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu(KARDEF) 2.Olağan Genel Kurulunu 1 Mart Pazar günü Acem Tekkesinde katılan Delegelerle gerçekleştirdi.

Salih MERİÇ KARDEF Başkanı Seçildi
Banner Resmi
17.10.2021
1.220
A+
A-

Samsun KARDEF 2.Olağan Genel Kuruluna BRTK Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyon Genel başkanı Sabri Mutlu, Yönetim kurulu üyeleri Zürfettin Hacıoğlu, Mükremin Duygun, Erhan Pekkan ve Sezai Onaran katıldılar.

Divan Kurulu heyetine başkan Mükremin Duygun üyeliklerine Yavuz Cemil Erdem ve Hasan Akinözen önerilerek oy birliği ile getirdiler.

Divan heyetince saygı durusunu takiben hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı ile gündem maddelerine geçildi.

KARDEF Başkanı Kemal Altınsoy’un yaptığı konuşmadan sonra BRTK. Genel Başkanı Sabri Mutlu söz alarak:

“Idlipte Şehit düşen 34 Kahraman Türk Askeri evlatlarımıza Allahtan Rahmet diliyoruz. Yaralı Gazilerimize dualarımızla Rabbimden Şifalar niyaz ediyoruz. Türk Milletimizin başı sağ olsun. Sizlere BRTK Camiamızın ailemizin selam ve sevgilerini getirdim. Türkiye genelinde 10 Federasyondan oluşmaktayız. Ancak çok yakın zamanda 2 Federasyon daha katılarak 12 Federasyonumuz bu güçlü çatımızda yer alacaklardır.

KÜLTÜREL ÇARE OLACAĞIZ

Buradan KARDEF federasyonumuza emeği gecen kurucu başkanımıza ve yönetimine şu andaki başkanımız Kemalettin Altinsoy ve Yönetimine KARDEF federasyon çatısı altında bulunan 18 Dernek başkanı ve yönetimine yeni girecek 4 balkan türkü derneğimizle 22 dernek ve yönetimine teşekkür ederiz. Sizlerle daha da büyük bir camia ve aile olmaktayız. Bati Trakya, Balkanlardaki ülkelere ve Gaguazda yaptığım ziyaretlerde gördük ki çok önemli bir coğrafyada yasayan bize kardeşim diyen insanlarımız var. BRTK olarak bizim Safimiz onların yanında yer tutarak dertlerini sorunlarını hem ekonomik olarak hem sosyal ve kültürel olarak çare olmaktır. “dedi.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu raporların okunarak oy birliği ile kabul edilmesinden sonra KARDEF başkanı Kemalettin Altinsoy ‘ a hizmet ve çalışmalarına teşekkür ederek plaket takdim edildi.

Tek listede oluşan KARDEF Yönetimi okunarak delegelerin açık oylamasına müteakip Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanlığına Salih Meriç ve Yönetim Kurulu il Üst Kurul delegeleri göreve getirildi.

KARDEF başkanlığına seçilen Salih Meriç kürsüye gelerek teşekkür konuşmasını yaptı hep birlikte bir olacağız diri olacağız yapacağımız proje ve hizmetle yolumuza devam edeceğiz diyerek tebrikleri kabul etti.

YORUMLAR

  1. Mükremin dedi ki:

    Hayırlı uğurlu olsun.