Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 29°C

Samsun Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde 454 enkazı kaldırdı

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri deprem bölgesinde 454 bina enkazını kaldırdı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin a…

Samsun Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde 454 enkazı kaldırdı
12 Mart 2023 16:43
79
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri deprem bölgesinde 454 bina enkazını kaldırdı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede enkaz kaldırma çalışmalarına belediye ekipleri destek veriyor.

İnsani yardım malzemesi dağıtımından alt ve üstyapı çalışmaları ile sıcak yemek ikramına kadar bölgedeki her türlü talebe cevap veren ekipler, enkaz kaldırma çalışmalarını büyük oranda gerçekleştirdi. Ekiplerin Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi, Adıyaman ve Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanırken Kahramanmaraş kent merkezinde ise enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin deprem bölgesindeki çalışmaları Genel Sekreter Yardımcıları Şenol Yıldız ve Metin Köksal koordinesinde devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, depremden sonra bölgede çalışmalara katıldıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Araçlarımızla, personelimizle arama kurtarma ve diğer çalışmalarda yer aldık. Bölgede alanında uzman mesai arkadaşlarımız var. Büyük bir gayret ve özveri ile depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Özellikle yıkılan binaların enkazının kaldırılması noktasında hızlı ve etkili bir çalışma yapıldı. İş makinelerimiz, kamyonlarımızla ekiplerimiz süratle enkaz kaldırma çalışmalarını gerçekleştirdi.”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız da ekiplerin bölgedeki çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Enkaz kaldırma çalışmalarını ara vermeden sürdürüyoruz. Bu zamana kadar Elbistan ilçesinde 397, Kahramanmaraş kent merkezinde 35, Adıyaman'da 18, Hatay'da 4 olmak üzere ekiplerimiz tarafından toplam 454 bina enkazı kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak enkaz kaldırma çalışmalarına bundan sonraki süreçte Kahramanmaraş kent merkezinde devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.