Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Samsun, Çorum ve Tokat’ta yeni adli yıl açılış törenleri düzenlendi

SAMSUN (AA) – Samsun, Çorum ve Tokat'ta, 2021-2022 adli yılı düzenlenen törenlerle açıldı. Samsun'da Atatürk Anıtı önündeki törende …

Samsun, Çorum ve Tokat’ta yeni adli yıl açılış törenleri düzenlendi
1 Eylül 2021 15:25
291
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun, Çorum ve Tokat'ta, 2021-2022 adli yılı düzenlenen törenlerle açıldı.

Samsun'da Atatürk Anıtı önündeki törende, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İshak Sağır, Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran ve Samsun Noterler Odası Başkanı Türkay Tezir, anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Kılıç, yaptığı açıklamada, yeni adli yılda hakim, cumhuriyet savcısı, avukatlar ve adalet personeline başarılar diledi.

Yargı şehitleri başta olmak üzere ülkeye ve millete hizmet ederken hayatlarını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Kılıç, “Emeklilik ya da diğer sebeplerle aramızdan ayrılan çok kıymetli meslektaşlarımıza bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyor, Türk adaletine yapmış oldukları üstün hizmet ve katkılar için teşekkür ediyorum.” dedi.

– Çorum

Çorum'daki törende, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İdare Mahkemesi Başkanı Zeynep Bulut ve Baro Başkanı Kenan Yaşar tarafından Adalet Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Ağca, Çorum Barosu Konferans Salonu'nda devam eden törende yaptığı konuşmada, adli yılın açılışıyla hukuk çalışanlarını yoğun bir temponun beklediğini söyledi.

Verimli ve huzurlu bir adli yıl geçirilmesi temennisinde bulunan Ağca, “Mesleğimiz, hakimlik ve avukatlık olarak ayırmadan söylüyorum, son yıllarda ciddi badireler atlattı. Değişik süreçler yaşandı. Hain darbe kalkışmasından kaynaklı kişi başına düşen iş miktarı oldukça fazlalaştı. Birçok meslektaşımız hem avukatlık camiasına hem hakim savcı camiasına dahil oldu. Elbette ilk başta belli acemilikler oldu ama zaman geçtikçe her iki meslek de kalitesini artırmakta.” diye konuştu.

Baro Başkanı Yaşar da hukuk devletinin çarklarının işlemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

– Tokat

Tokat Adalet Sarayı önündeki törende, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban ve Baro Başkanı Melih Yardımcı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Çoban, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türk yargısı, hiçbir hukuk devletinde eşi benzeri görülmemiş çok ciddi sınamalardan geçmiş, yine de hukuk dışı saldırılara boyun eğmeden, başta FETÖ olmak üzere, bütün ihanet şebekelerine karşı hukuk ve adalet zemininde mücadeleden asla vazgeçmemiştir. Türk yargısı, teröre karşı mücadeleyi aynı zamanda bir hak ve özgürlük mücadelesi bilmiş, toplumun yararlarını korumayı bireyin haklarını korumaktan ayrı görmemiştir.”

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.