Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

SAMSUN MERKEZLİ ARAŞTIRMA ŞİRKETİ HBS, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE BAŞARIYA ULAŞTI

SAMSUN MERKEZLİ ARAŞTIRMA ŞİRKETİ HBS, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE BAŞARIYA ULAŞTI
24 Mayıs 2023 01:50
147
A+
A-

Gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, anket şirketleri arasında başarıyla ayrılan HBS Araştırma, ilk tur sonuçlarıyla da dikkatleri üzerine çekti. HBS Araştırma’nın seçimden 2 gün önce sosyal medya üzerinden yayınladığı anket sonuçları, 14 Mayıs 2023’de gerçekleştirilen seçimlerde neredeyse tamamen doğru çıktı.

 

HBS Araştırma’nın başarılı tahminleriyle adından söz ettirdiği ilk turda, Recep Tayyip ERDOĞAN’ın oylarını %48,7, Kemal KILIÇDAROĞLU’nun oylarını %45,8 olarak tahmin etti. Ayrıca, Sinan OĞAN ve Muharrem İnce bloğunun oylarını da %5,5 olarak belirledi.

Şimdi ise gözler, 1 hafta sonra gerçekleşecek olan ikinci tur seçimlerine çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan HBS firmasının sahibi Mustafa Öztürk “ HBS Araştırma olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yayınladığımız anketlerle büyük bir başarı elde ettik. Önemli bir not olarak belirtmek isteriz ki, bu başarı bir tesadüf değil, uzman kadromuzun titiz çalışmalarının bir ürünüdür. 12 Mayıs 2023 tarihinde sosyal medya platformumuz üzerinden kamuoyuyla paylaştığımız anket sonuçlarına göre, seçimin birinci turunda Recep Tayyip ERDOĞAN’ın %48,7 oy oranına sahip olduğunu tahmin etmiştik. Aynı anketimize göre Kemal KILIÇDAROĞLU %45,8 oy oranıyla ikinci sırada yer alırken, Sinan OĞAN + Muharrem İNCE bloğu ise %5,5 oy oranına sahipti. Seçim sonuçları ise neredeyse tamamen tahminlerimizle uyumlu olarak ortaya çıktı. Bu başarı, HBS Araştırma’nın kaliteli ve güvenilir araştırmalar yapma konusundaki uzmanlığını bir kez daha kanıtlamaktadır. Uzun yıllardır seçimlerin öncesi ve sonrasında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek için çaba sarf etmekteyiz. Bununla birlikte, önümüzdeki günlerde ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak yaptığımız kamuoyu araştırmasını da yayınlayacağız.” dedi.

Kamuoyu araştırma şirketlerinin demokrasideki önemini vurgulayan ÖZTÜRK, “HBS Araştırma olarak, bu başarıyı sadece kendi büyüklüğümüz olarak görmüyoruz. Aynı zamanda, ülkemizin demokrasisine olan inancımızın ve katılımcı süreçlerin gücünün de bir göstergesidir. Kamuoyu Araştırma Şirketleri, demokrasinin sağlıklı işleyişine katkı sağlar. Tarafsız ve güvenilir verilere dayalı analizler sunarak politika yapımında temel belirlemeleri desteklerler. Halkın sesini duyurur ve bilgiye erişimi artırır. Demokratik değerlerin ön planda olduğu bir toplumda, kamuoyu araştırmalarının doğruluğu ve güvenilirliği büyük bir önem taşır. Bizler, bu sorumluluğun bilincinde olarak, toplumumuzun doğru bilgilendirilmesi için elimizden geleni yapmaktayız. Son olarak, HBS Araştırma olarak, gelecekteki seçimlerde ve diğer önemli anket çalışmalarında da aynı başarıyı sürdürmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz. Toplumumuzun karar alma süreçlerine değer katan, güvenilir ve tarafsız bir araştırma şirketi olma misyonumuzu daha da güçlendireceğiz.” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.