Samsun Tanıtım Günleri İstanbul’da yapılacak
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan geleneksel Samsun Tanıtım Günleri, 5-8 Kasım 2026 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.
Etkinliğin öncesinde düzenlenen basın lansmanında SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı ve SAMKON Genel Başkan Vekili Metin Şenel, programın detayları hakkında bilgi verdi. Lansmana basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.
Samsun’un Değerleri İstanbul’da Buluşacak
“Karadeniz’in Kalbi” sloganıyla yola çıkılan tanıtım günlerinde, Samsun’un tarihi, kültürel mirası, yöresel ürünleri ve gastronomisi İstanbullularla buluşacak. Etkinlikler kapsamında, 7 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de sanatçı Zara bir konser verecek.
Amaç Samsun’u Tanıtmak
SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, yaptığı konuşmada etkinliğin temel amacının Samsun’un zenginliklerini İstanbul’da tanıtmak olduğunu belirtti. Etkinliğin, İstanbul’da yaşayan Samsunluları bir araya getirmenin yanı sıra, diğer illerden gelecek ziyaretçilerle de Samsun’un tanıtımına katkı sağlaması hedefleniyor.
Hazırlıklar Devam Ediyor
Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve SAMKON Genel Başkan Vekili Metin Şenel, etkinlik hazırlıklarının titizlikle sürdürüldüğünü ifade ederek, ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Tanıtım günlerinin, Samsun’un kültürel ve ekonomik potansiyelini sergilemesi bekleniyor.
Etkinlik Bilgileri
12. Geleneksel Samsun Tanıtım Günleri, 5-8 Kasım 2026 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenecek. Etkinlikler boyunca Samsun’un farklı yönleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.