DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

SAMSUN VALİLIĞİ VE OTOMOBİLÇİLER DERNEĞİ İŞ BİRLİĞI PROTOKOLU ANTLAŞMASI YAPILDI

SAMSUN VALİLIĞİ VE OTOMOBİLÇİLER DERNEĞİ İŞ BİRLİĞI PROTOKOLU ANTLAŞMASI YAPILDI
Banner Resmi
09.05.2022
989
A+
A-

Valiliğimiz himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) arasında uygulanacak olan Okul-Sanayi İş Birliği’nin Protokol İmza Töreni, Valimiz Sayın Doç. Dr. @zulkifdagli, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İmzalanan protokolle, Otomotiv Gövde ve Otomotiv Boya bölümü olan Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Eğitim Atölyesi kurulmasını, okulun eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesini, otomotiv gövde ve otomotiv boya sektörünün ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Sayın Valimiz, ülkemizde son dönemde atılan adımlarla birlikte iş gücü piyasasının mesleki eğitimin tüm süreçlerine dahil edildiğini ve bunun da eğitim, üretim ve istihdam ilişkisini oldukça güçlendirdiğini ifade ederek, “Mesleki eğitimin gelişmesi ve büyümesi istihdamın artmasına, gençlerimizin geleceğe daha güvenle bakmasına ve üretimin artmasına katkı sağlıyor. Bu ve benzeri protokoller de sektörler ile mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında daha güçlü ve kapsayıcı bir bağ kurulmasına vesile oluyor. Böylelikle öğrencilerimiz hem iş gücü piyasasının talep ettiği beceri, yetkinlik ve yeteneklerle çok daha iyi donatılıyor hem de mezun olduktan sonra çok daha kolay istihdam edilebiliyor. Bu hem sektör, hem öğrencilerimiz hem de ülkemizin ekonomisi için oldukça önemli bir kazanımdır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.