Dolar 32,5067
Euro 34,5896
Altın 2.498,49
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Samsun’da belediye ekipleri bakıma muhtaç insanların evlerini temizliyor, yemeklerini yapıyor

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında evde yemek ve temizlik destekleriyle 65 yaş ve üstü bakıma muhtaç, engelli vatandaşlara hizmet veriyorBüyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, öz bakım ihtiyacı…

Samsun’da belediye ekipleri bakıma muhtaç insanların evlerini temizliyor, yemeklerini yapıyor
8 Ocak 2023 17:09
164
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında evde yemek ve temizlik destekleriyle 65 yaş ve üstü bakıma muhtaç, engelli vatandaşlara hizmet veriyor

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, öz bakım ihtiyacını karşılayamayan yaşlı, engelli, hasta ve kimsesiz vatandaşlara sahip çıkılarak yüzlerinin güldürüldüğü belirtildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Bakım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri 2022 yılında 760 aileye, toplam 9 bin 600 kez ev temizliği, 7 bin 800 kez kişisel bakım ve banyo desteği verdi. 75 aile 900 kez yemek hizmeti aldı.

Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan belediye görevlisi ekipler, her hafta ihtiyacı olan kişilerin yemeklerini pişiriyor, ayda 2 kez kişisel bakım ve banyolarını yaptırıyor, evlerini temizliyor.

Çiftlik mahallesinde yaşayan Hüseyin-Hatice Kaya çiftinin evini temizleyen Saliha Özkan, 10 yıldır işini severek yaptığını belirterek, “İnsana hizmet, nasip ve gönül işidir. Yaşlıların bizlere çok ihtiyacı var. Zillerini çaldığımızda kapılarını sevinçle açıyorlar. 'Evladım' diye hitap ederken samimiyetlerini hissediyoruz. O anı yaşamak gerekiyor. İşlerimizi yaparken mutlu oluyoruz. Sevinçlerini görmek ve dualarını almak yetiyor.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinden 7 yıldır evde bakım ve temizlik hizmeti aldıklarını anlatan Hüseyin Kaya, da dua ederek, “Çocuklarımız şehir dışında yaşıyor. Çalışıyorlar. Her an yanımızda olamıyorlar. Büyükşehir Belediyesi olmasa kim bakacak. Her hafta yemek, ayda bir de temizlik için geliyorlar. Hizmetlerinden dolayı çok memnunuz.” açıklamasında bulundu.

Parkinson hastası ev hanımı Hatice Kaya ise hastalığı nedeniyle evin işlerini yapamadığını ifade ederek kendilerine destek olan belediyeye ve çalışanlara teşekkür etti.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.