DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da denizde kurtarma tatbikatı yapıldı

SAMSUN (AA) – Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerince, denizde boğulma vakalarına karşı ortak …

Samsun’da denizde kurtarma tatbikatı yapıldı
Banner Resmi
25.07.2022
167
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerince, denizde boğulma vakalarına karşı ortak tatbikat düzenlendi.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Deniz Liman Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri, “25 Temmuz Dünya Boğulmayı Önleme Günü” dolayısıyla “Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma Projesi” kapsamında sahil yolu Tütün İskelesi'nde tatbikat gerçekleştirdi.

Kurtarma tatbikatında senaryo gereği Samsunum 1 gemisinden denize iki yolcu düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli personel tarafından kullanılan uzaktan kumandalı can simidi, boğulma tehlikesi geçiren vatandaşa hızlı bir şekilde ulaştı.

Kazazede, can simidiyle bir süre taşındıktan sonra olay yerine gelen bota alınarak burada yapılan müdahalenin ardından kıyıya getirildi.

Gemiden düşerek baygınlık geçiren başka bir kazazedeye ise ihbar üzerine, Deniz Liman Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri jet ski ile ulaştı. Sudan çıkarılan ve jet ski arkasındaki can salına alınan vatandaşa kıyıya gelene kadar sal üzerinde kalp masajı yapıldı. Heyecanlı dakikaların yaşandığı tatbikat başarıyla tamamlandı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de vatandaşlara boğulma vakalarına karşı hazırlanan broşürlerden dağıttı.

Tatbikatı kıyıdan takip eden Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kortej geçişi yapan ekipleri selamladı.

Dağlı, Samsunum 1 gemisinde yaptığı konuşmada, boğulma vakalarına hızlı müdahale edebilmek için tatbikatların önemine dikkati çekerek, “Biz hem deniz kenarındayız hem iç sularımız da var. Bu manada tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. 25 Temmuz bu manada çok önemli bir gün. Farkındalık oluşturmamız gerekiyor. İnşallah boğulma vakalarının hiç olmadığı, vatandaşlarımızın sağlık içerisinde kurallara uymak suretiyle denizden en iyi şekilde yararlandığı günleri hep birlikte yaşarız.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal da boğulmaların önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktararak, amaçlarının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

Tatbikatı, Vali Dağlı'nın yanı sıra Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı, İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Rıza Zengin ve vatandaşlar izledi.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.