DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da düzenlenen “Nebiyan Doğa Festivali” başladı

SAMSUN (AA) – Samsun'un 19 Mayıs Belediyesince düzenlenen “2. Nebiyan Doğa Festivali” başladı. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu …

Samsun’da düzenlenen “Nebiyan Doğa Festivali” başladı
Banner Resmi
10.09.2022
130
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un 19 Mayıs Belediyesince düzenlenen “2. Nebiyan Doğa Festivali” başladı.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, doğa festivali olarak bölgede bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Festivalle 1224 rakımlı Nebiyan Dağı'nın tanıtımını yaptıklarını belirten Topaloğlu, şöyle konuştu:

“Burada sadece doğal güzelliklerimizi anlatmıyoruz. Yöremizde yetişen fasulyenin, kestanenin de tanıtımını yapıyoruz. Burada Nebiyan fasulyesinden yemek, buzağı, at engel atlama gibi yarışmalar, model uçak, off-road, motokros gösterileri, tahta ralli yarışmaları gibi aktiviteler düzenliyoruz. Amatör ruhla yaptığımız etkinliği her yıl daha da geliştireceğiz.”

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da geçmiş ile gelecek arasında bir etkinlik yapıldığını dile getirerek, “Doğanın içinde böylesine anlamlı ve güzel bir etkinliğin olması insanlarımız için çok önemli. Buraya gelenler doğanın eşsiz güzelliğinin yanında hem eğleniyor hem dinleniyor hem de bol enerji topluyor.” ifadelerini kullandı.

Törende, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ile Kaymakam İbrahim Civelek de selamlama konuşması yaptı.

Mehter takımının gösteri sunduğu festival, yarın sona erecek.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.