Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 29°C

Samsun’da içme suyuna İndirim Geldi

1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere Samsun’da İçme Suyuna %5 indirim kararı alındı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR yapılan toplantı sonrasında açıklama yaptı.

Samsun’da içme suyuna İndirim Geldi
26 Ağustos 2021 06:37
427
A+
A-

Samsun’da su indirimi geldi. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) bugün Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR başkanlığında yapılan toplantı sonrasında yaklaşık 11 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada  1 Ocak 2020’den geçerli olacak su indiriminin yüzde 5 olarak belirlendiği açıklandı. Önergeler arasında görüşmesi yapılan Su, Atıksu ve hizmet yaptırımlarının tarifelerinin de sunulan teklifler ile karara bağlandığı bildirildi. amsun’da su indirimi yeni yılda hayatımızda olacak.

 Toplantı sonrasında açıklama yapan Samsun Büyükşehir Başkanı Mustafa DEMİR

 “Mayıs ayında su konusunda aldığımız kararda biz sadece daha önce alınan indirim kararını uygulamamıştık. Sadece bu sayaç okuma diye ifade edilen ama aslında sayaç bakım bedeli 1 liradan 2 buçuk liraya çıkmıştı. Onun da gerekçesi saatlerin bakımı için alınan bir bedeldi. Çünkü o saatler SASKİ’nin sorumluğunda. ‘Yüzde 25 zam’ diyerek çok konuşuldu. Ocak ayındaki indirim uygulanmamış olsaydı biz böyle bir karar almayacaktık. Ocak ayında indirim kararı alındığında SASKİ’nin zararı 1 buçuk milyondu. Bu kararla birlikte zarar 5 milyona ulaştı” dedi.

 Samsunda İçme Suyuna Yüzde 5 İndirim Yapıldı

Samsun içme suyunda yapılan %5 lik indirim için alınan karar sonrasında Başkan DEMİR ;“Geldiğimiz noktada gerekli hesaplamaları yaptık. SASKİ’nin işletilmesinde çok ciddi bir performans getirisi oldu. Sizin de komisyonda gördüğünüz gibi ocak ayından itibaren yüzde 5’lik indirim yaptık. Samsun su noktasında Türkiye’de avantajlı olan şehirlerden bir tanesi. Yaratan bu şehre çok güzel nimetler vermiş. Suyun var olması demek onun düşük maliyetle kullanıldığı anlamına gelmiyor. Bununla ilgili genel kurul teklife açık. Hep birlikte birbirimize söz verelim, verimli çalışalım. Yatırımlarımızı çağın gereklerine göre, teknolojiyi, yapay zekayı, kaliteyi kullanalım. Bu şehir Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımının atıldığı bir şehir. Bu şehir Türkiye için çok önemli bir şehir. Biz her şeyi görüyoruz, biliyoruz ama doğru olanı yapmaktan asla vazgeçmeyiz. Yaptığımız nitelikli güzel çalışmalarla ve ayrıca bütçedeki çıkan o imkanla birlikte söz her sene bu su konusunu tekrar tekrar değerlendireceğiz. İndirim yapma imkanımız olduğunda da hep birlikte yapacağız. Bunun sözünü size veriyorum. Ocak ayından itibaren suya uygulayacağımız yüzde 5’lik indirim halkımıza hayırlı olsun.” Dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.