Samsun’da Kamu
Samsun’da ekonomik potansiyeli artırmak ve istihdamı güçlendirmek amacıyla düzenlenen “ortak akıl” buluşmasında, kamu ve sivil toplum temsilcileri küçük işletmelere yönelik destekleri ve ortak proje çalışmalarını ele aldı.
Samsun’da şehrin ekonomik potansiyelini daha ileri taşımak ve kamu-sivil toplum iş birliğini güçlendirmek hedefiyle bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Çalışma hayatının temsilcileri ile oda ve sendika başkanlarından oluşan bir heyet, Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek küçük işletmelere yönelik destek mekanizmaları ve ortak proje çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Ziyarete, Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, Başkan Vekili Osman Yazıcı, Türkiye Yol-İş Sendikası Samsun 2 No’lu Şubesi Başkanı İbrahim Uzun, Bem-Bir-Sen Samsun Şubesi Başkanı Savaş Gayretli ve Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Yazıcı katıldı.
Küçük İşletmelere Yönelik Destekler
Toplantıda, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomik dalgalanmalara karşı daha dirençli hale getirilmesi amacıyla “can suyu” niteliğinde destek projelerinin hayata geçirilmesi konusu ele alındı. Finansmana erişimin kolaylaştırılması, mesleki eğitim programları, dijitalleşme destekleri ve yerel üreticiyi güçlendirecek teşvik modelleri gibi başlıklar üzerinde duruldu.
Samsun’da sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve meslek odaları ile kamu kurumlarının ortak projeler geliştirmesi gerektiği vurgulandı. Kurumlar arası eş güdümün artırılması, sahadan gelen taleplerin doğrudan projelere yansıtılması ve ortak akıl mekanizmasının kurumsal hale getirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.
Ortak Akıl ile Üretim ve İstihdam
Görüşmelerde, üretim ve istihdam odaklı büyümenin ancak kapsayıcı ve katılımcı bir anlayışla mümkün olabileceği belirtildi. Küçük işletmelerin güçlendirilmesinin Samsun ekonomisine doğrudan ve önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.