Dolar 32,3687
Euro 34,7521
Altın 2.394,17
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Samsun’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

SAMSUN (AA) – Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilkadım ilçesi Kıran Mahallesi'ne 1404 konut ile 37 iş yeri inşa ediliyor …

Samsun’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
27 Mart 2022 16:41
181
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilkadım ilçesi Kıran Mahallesi'ne 1404 konut ile 37 iş yeri inşa ediliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yıl sonunda tamamlanması beklenen Kıran Mahallesi 2. Etap Projesi'nde birinci bölgede inşaat seviyesi yüzde 65'e ikinci bölge ise yüzde 45'e yaklaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile yürütülen Kıran Mahallesi rezerv konut inşaatlarında 2. etap proje çalışmaları kapsamında 201 bin 473 metrekarelik alanda toplamda 1404 konut ile 37 iş yeri inşa ediliyor. 3 bin metrekare büyüklüğünde bir de caminin yer alacağı projenin 20 bin 897 metrekaresi ise yeşil alan olarak ayrıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşümün şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak yatırımlar olduğunu belirtti.

Demir, “Kıran Mahallesi, rezerv konut stok alanımız 2. etap projesinde 51 bloğun yapımını tamamlayıp daire sahiplerine teslim ettiğimizde, bölgenin en büyük kentsel dönüşümünü başlatmış olacağız. Yıl sonunda tamamlanmasını da heyecanla bekliyoruz.” ifadesinde bulundu.

Çalışmanın kente farklı vizyon katacağın belirten Başkan Demir, şunları kaydetti:

“Samsun, kentsel dönüşümü hak ediyor. Sağlam ve dayanıklı yapılarla şehrimizin yarınlarını inşa ediyoruz. Bu coğrafyada insanlarımızın mutlu ve huzurlu şekilde yaşamasını istiyoruz. En önemlisi de bu süreci 'yerinde dönüşüm' modeliyle yönetiyoruz. Çünkü biz kentsel dönüşüme sadece yıkım ve mekansal yenilenme olarak bakmıyoruz. İnşallah kentsel dönüşümü de halkımızla el ele vererek başaracağız.”

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.