Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Samsun’da kuşlar için rengarenk yuvalar

TÜRK KIZILAYI CANİK ŞUBE BAŞKANI HATİCE ÖRS, “152 YILLIK BİR KURULUŞUN MENSUPLARIYIZ VE HEPİMİZ GÖNÜLLÜYÜZ. BİZLER HER ALANDA SEVGİMİZİ GÖSTERİYORUZ. BUGÜN DE BİR ETKİNLİK YAPARAK ÇOCUKLARIMIZLA DOĞAMIZLA BERABER OLALIM, HAYVANLAR İÇİN SEVGİMİZİ GÖSTERELİM DEDİK. 50 KUŞ YUVASI BOYADI ÇOCUKLARIMIZ BUNLARI ASTILAR BURADA GÖNÜLLÜ GENÇLERİMİZ DE ONLARA DESTEK OLDU” DİYE KONUŞTU.

Samsun’da kuşlar için rengarenk yuvalar
14 Ekim 2021 02:49
478
A+
A-

Samsun’da öğrenciler rengarenk kuş yuvaları yaparak ağaçlara astılar.

Canik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Türk Kızılayı Canik Şubesi ve Yavuz Selim Kültür Sanat Eğitim ve Spor Derneği iş birliğinde yapılan ‘Bir Yuva Da Senin Olsun Projesi’ kapsamında öğrenciler rengarenk kuş yuvaları yaptılar. Yavuz Selim İlkokulu ve Emrullah Efendi Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin katıldığı etkinlikte yapılan 50 kuş yuvası öğrenciler tarafından boyandı. Öğrenciler Türk Kızılayı Canik Şubesi Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyesi büyüklerinin yardımıyla ayrı ayrı masalarda kuşlar için en güzel yuvayı yapmaya çalıştı. Kuş yuvaları sprey ve akrilik boya kullanarak renklendiren öğrenciler kuş yuvalarının altlarına kendi isimlerini yazdılar. Daha sonrada bu yuvaları büyüklerinin yardımıyla dallara astılar.

Çocuklara doğa ve hayvan sevgisi kazandırmayı ve sosyalleşmelerine katkı sunmayı amaçlayan etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Daha sonra kuş yuvaları rengarenk boyandı. Boyalar kuruyana kadar çimenlerde koşup eğlenen çocuklara onlar için hazırlanan yemekler ikram edildi. Öğrenciler konuşma için hazırlanan mikrofondan şarkılar söyledi.

Yavuz Selim Kültür Sanat Eğitim ve Spor Derneği Başkanı Kemal Şutşur, “Bizim vizyon ve misyon anlayışımızın temelinde çocuklarımızın ve öğrencilerimizin ruhuna, kalbine dokunabilmek yatıyor. Bu etkinlik onlara bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığını diğer canlılara da ait olduğunu göstermek açısından ve hayvanların sevilip korunması konusunda bir eğitim ve farkındalık oluşturmamıza vesile oldu” dedi.

Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs, “152 yıllık bir kuruluşun mensuplarıyız ve hepimiz gönüllüyüz. Bizler her alanda sevgimizi gösteriyoruz. Bugün de bir etkinlik yaparak çocuklarımızla doğamızla beraber olalım, hayvanlar için sevgimizi gösterelim dedik. Çocuklarımız 50 kuş yuvası boyadı. Bunları astılar. Burada gönüllü gençlerimiz de onlara destek oldu” diye konuştu.

Canik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz ise, “Doğayı seveceğiz. Doğayı sevdiğimiz için beraber yaşamaya alıştığımız hayvanları seveceğiz. Bunları yaparken tabi ki bunlar sadece doğa ve hayvan sevgisi ile alakalı değil. Hayvanı seven insanı sever. İnsanı seven hayatı sever. Hayatı seven de daha çok insanlara hizmet etmek için uğraşır” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında yapılan etkinlik ağaç dallarına kuş yuvalarının asılması ve hatıra için çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.