Dolar 32,3605
Euro 34,7733
Altın 2.394,83
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Samsun’da “Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi

– Vali Zülkif Dağlı:
– “Toplumun önemli kesimini büyük ölçüde tehdit eden bir hastalık, yani bir sağlık sorunu. Sadece emniyet ve asayiş sorunu değil, daha öncelikli bir sağlık sorunu”

Samsun’da “Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi
4 Ocak 2023 16:59
111
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da 13 ilin katılımıyla “Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı”​​​​​​​ gerçekleştirildi.

Vali Zülkif Dağlı, Samsun Valiliğinin ev sahipliğinde Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen toplantıda, 13 ilin birlikteliğinde metamfetamin ile etkin mücadele etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Metamfetamin maddesinin son 10 yılda kullanımının arttığını, son 5 yıldır ise yaygınlaştığına dikkati çeken Dağlı, metamfetamin konusunun nasıl üstesinden gelebileceklerini görüşeceklerini dile getirdi.

Bağımlılığın gençler başta olmak üzere tüm toplumu tehdit ettiğini vurgulayan Dağlı, şöyle konuştu:

“Toplumun önemli kesimini büyük ölçüde tehdit eden bir hastalık, yani bir sağlık sorunu. Sadece emniyet ve asayiş sorunu değil, daha öncelikli bir sağlık sorunu. Bu, tüm kamu kurumlarımızın sorunu. Tüm yerel yönetimlerimizin sorunu. Sivil toplum kuruluşlarımızla tüm aktörleri bir araya getirmek suretiyle mücadele etmemiz gereken bir konu. İkincisi, daha çok önleme boyutlu yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bulaş oluştuktan sonra bu konudaki mücadelenin ve geri getirmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu yanlış algıların öncelikle düzelmesi lazım.”

Toplantıda iller arası koordinasyon ve önleme boyutunun ele alınacağını aktaran Dağlı, son yıllarda önleme boyutunun ön plana çıktığını belirtti. Dağlı, toplantının çocukların ve gençlerin kurtulması için çok önemli bir adım olmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz, sunum yaptı.

Toplantıya Kastamonu Valisi Avni Çakır, Giresun Valisi Enver Ünlü, İçişleri Bakanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Erdem Koç ile Amasya, Bartın, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak'ın emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve sağlık müdürleri katıldı.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.