Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Samsun’da “mobil fabrika” kurma çalışmaları devam ediyor

SAMSUN (AA) – Samsun Valisi Zülkif Dağlı, model fabrikayı şehre kazandırmanın gayreti içinde olduklarını belirtti. Valilikten yapılan yazılı …

Samsun’da “mobil fabrika” kurma çalışmaları devam ediyor
29 Mart 2022 18:07
231
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Valisi Zülkif Dağlı, model fabrikayı şehre kazandırmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Dağlı'nın Valilikte düzenlenen, kentte kurulması planlanan model fabrikanın bilgilendirme toplantısına başkanlık yaptığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dağlı, model fabrikanın klasik endüstriyel üretim düzenine yeni bir üretim tarzı getirdiğine işaret etti.

Akıllı teknolojilerin verimli şekilde kullanıldığı bir yer olan model fabrikalarda yüzde 65 uygulamalı, yüzde 35 kuramsal eğitimden oluşacak şekilde, en kalıcı öğrenme yöntemi olan deneyimsel öğrenme ilkelerine dayalı programlar benimsendiğini anlatan Dağlı, bu sayede katılımcılara uygulama senaryoları üzerinden verimli ve verimsiz üretimi aynı ortamda deneyimleme ve sonuçlarını gözlemleme fırsatı sunulduğuna işaret etti.

Dağlı, şunları kaydetti:

“Fabrikaların en önemli faaliyet alanları arasındaki öğren–dönüş programları kapsamında firmalarda 4 ay süren yerinde danışmanlık programları, geniş veya daha özelleşmiş kitleye hitap eden farkındalık seminerleri, farklı modüller altında toplanan onlarca üretim başlığından oluşan bütünleşik bir müfredatın parça parça sunulduğu kısa danışmanlık ve eğitim programları bulunmaktadır. Böylesine önemli bir projeyi şehrimize kazandırmanın gayreti içerisindeyiz.”

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz ile kurum ve kuruluşların temsilcileriyle sektör temsilcileri katıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.