Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Samsun’da “Müzede Bir Gün” Projesi’nden 6 yılda 32 bin öğrenci yararlandı

SAMSUN (AA) – Samsun'da uygulanan “Müzede Bir Gün” Projesi kapsamında 6 yılda 32 bin öğrenci kentteki müzeleri ziyaret etti. Büyükşehir …

Samsun’da “Müzede Bir Gün” Projesi’nden 6 yılda 32 bin öğrenci yararlandı
9 Haziran 2022 17:50
161
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da uygulanan “Müzede Bir Gün” Projesi kapsamında 6 yılda 32 bin öğrenci kentteki müzeleri ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yararlandığı projeyle, öğrencilerin tarih, kültür, sanat ve estetik bilincini geliştirerek geçmiş kültürlerle bağ kurması hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği projenin Büyükşehir ayağını Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı yürütüyor.

Projede şehrin kültürel belleği olan Samsun Kent Müzesi, Gazi Müzesi, Panorama Dijital Gösterim Merkezi, Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi'ni gezen öğrenciler, toplumun geçmişine yolculuk ediyor.

Yerel halkın geçmişi, yaşamı, değerleri, gelenek, örf ve adetlerini görerek öğrenen orta öğretim öğrencileri, tarihi süreçlerle ilgili de müze yetkililerinden bilgi alıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilerin şehrin tarihi, kültürel ve toplumsal birikimini öğrenerek yetişmeleri açısından projenin önemli olduğunu belirtti.

Demir, 17 ilçeden gelen öğrencilerin müzede bir gün geçirmelerinin hem kendileri hem Samsun için büyük kazanım olacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan şehrimiz, kültürel açıdan çok zengin bir potansiyele sahip. Biz de bu projeyle Samsun'un tarihi ve kültürel birikimini öğrencilerimize yerinde göstererek öğretmek ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Bu amaçla sürdürdüğümüz proje kapsamında müzelerimizde 6 yılda 32 bin öğrenci ağırladık. Son 10 ayda ise müzelerimizi 10 bin öğrenci ziyaret etti. Bu bir rekordur. Projenin bu seneki programı sona erdi ancak eğitim öğretimle birlikte yeniden başlayacak. 2022-2023 döneminde ise projeden 15 bin öğrenciyi istifade ettirmeyi hedefliyoruz.”

Muhabir: Hülya Atakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.