Dolar 32,4559
Euro 34,7927
Altın 2.478,00
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Samsun’da ortaokul öğrencilerine velilerinin onayıyla Kovid-19 aşısı yapılıyor

SAMSUN (AA) – Samsun'da ortaokul öğrencilerine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında velilerinin onayı alınarak aşı …

Samsun’da ortaokul öğrencilerine velilerinin onayıyla Kovid-19 aşısı yapılıyor
6 Ekim 2021 20:30
221
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da ortaokul öğrencilerine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında velilerinin onayı alınarak aşı uygulanıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde okullarda gerçekleştirilen Kovid-19 aşı uygulaması kapsamında Canik ilçesindeki Fatih Ortaokulu'ndaki öğrencilere de aşı yapıldı.

Aşı olan öğrencilere kitap hediye edildi.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, burada yaptığı açıklamada, uygulama ile okullarda eğitimin kesintisiz devam etmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İl genelinde öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarının daha rahat aşı olmaları için okullarda ve yurtlarda aşı uygulaması başlattıklarını anlatan Oruç, “Çalışma kapsamında 17 ilçemizde belirlenen okullarda ve öğrenci yurtlarımızda aşı uygulama alanları oluşturuyoruz. Aşı olmak isteyen 18 yaşından küçük öğrencilerimiz veli onayıyla, 18 yaş üstü öğrencilerimiz ise sadece kimlikleriyle uygulama noktalarımıza başvurarak BioNTech ya da Sinovac aşısını yaptırabilecek.” dedi.

Uygulama kapsamında 12-17 yaş grubunda 900 öğrenciye okullarında aşı yaptıklarını dile getiren Oruç, “Bu yaş grubunda ilimizde yaklaşık 85 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden sadece yüzde 40'ı tam aşılı durumda. Yani her 10 gencimizden 6'sı ve aileleri aşının koruma kalkanının dışında. Bu rakam, hastalığın il içinde yayılımının önüne geçmek için yeterli değil. Okullarımızın açık kalması, eğitimimizin verimli şekilde devamı için gençlerimizin de aşılama sürecine dahil olması, ilimizin adına kritik öneme sahip.” ifadelerini kullandı.

Valiliğin talimatıyla başlatılan uygulamaya katılmak isteyen okulların İl Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden başvuruda bulunarak İl Sağlık Müdürlüğüyle entegre şekilde aşı çalışmalarını sürdürebileceklerini aktaran Oruç, bununla ilgili bütün altyapıyı tamamladıklarını kaydetti.

Muhabir: Murat Aslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.