Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

‘Servisçiler’den mağdur olmamak için İçişleri Bakanlığı’ndan talep

HÜSEYİN BİNAY

‘Servisçiler’den mağdur olmamak için İçişleri Bakanlığı’ndan talep
13 Mart 2020 19:00
380
A+
A-

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası okullardaki ‘korona virüsü’ tatilinin uzaması durumunda İçişleri Bakanlığı’ndan esnafın mağdur edilememesini talep etti.

Tüm dünyayı saran ve Türkiye’de de tespit edilen korona virüsü nedeniyle eğitim-öğretime ara verildi. Üniversiteler 3 hafta ilkokul, ortaokul ve lise ise 23 Mart’a kadar tatil edildi. Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay yapılan bu 2 haftalık tatilin ara tatilin bir öne çekilmesinden ibaret olduğunu, bu nedenle velilerin ödemelere devam edeceğini bu konuda yanlış anlaşılma olmaması gerektiğini belirtti. Servis ücretlerinin her ayın 15’i ile 25’i arasında velilerden tahsil edildiğini belirten Hüseyin Binay, tatil sürecinin uzayabilme ihtimali nedeniyle mağduriyetler yaşanabileceğini, bu noktada servisçi esnafı için İçişleri Bakanlığı’na yazdıkları dilekçeyi paylaştı. Tatilin uzaması durumunda bakanlığın alacağı karara göre hareket edeceklerini, şu an için ücretlerin ödenmesinde değişen bir durum olmadığını da ekledi.

Yazılan dilekçede, “Korona virüsü (Covid-19)nedeni ile okulların şimdilik iki hafta tatil edilmesi, daha sonra da sürecin belirsiz olması nedeni ile servisçi esnafının olası mağduriyeti söz konusudur. Esnafımızın devlet bankalarına olan kredi taksitleri, vergi ödemeleri, SSK ve Bağ-Kur ödemelerinin bir süre ertelenmesi noktasında çalışma yapılmasını, bununla birlikte aylık olarak öğrenci velisinden para toplayan esnafın ödemelerinin veliler tarafından yapılabilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını, komisyoncu tur firmalarının yıllık ücretlerini peşin almaları nedeniyle aldıkları peşin ücreti tatil süresince esnafa yansıtmaları için sizlerin öncülüğünde yetkili kurumlarla görüşme yapılmasını ve esnafımızın bu noktada mağdur olmasının önüne geçilmesini arz ve talep ederiz” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.