Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 29°C
Per 28°C

Sıfır Atık Projesi ile geri dönüşümde öncü adımlar

Sıfır Atık Projesi ile geri dönüşümde öncü adımlar
23 Mayıs 2024 23:54
41
A+
A-

Sıfır Atık Projesi kapsamında, Ekolojik Çevre Geri Dönüşüm Ltd. Şti. ile iş birliği yaparak ilçe sınırları içerisinde tekstil geri dönüşümü için önemli adımlar atıyor.

Edremit Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında Temizlik İşleri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve uygulayıcı firma Ekolojik Çevre Geri Dönüşüm Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; İlçe genelinde belirlenen noktalara yerleştirilen Tekstil Kumbaraları, çevreye duyarlı vatandaşların katkılarıyla tekstil atıkları toplanıyor. Bu atıklar, geri dönüşüm sürecine alınıp içerisindeki kullanılabilir malzemeler ayrıştırılarak tekrar kullanıma kazandırılıyor.

Geri dönüşüm sürecinde önemli bir rol oynayan bu çalışmalarda, toplanan malzemeler iplik haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kıyafet üretiminde kullanılıyor. Edremit Belediyesi, bu kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak hem geri dönüşüme katkı sağlıyor hem de sosyal sorumluluk bilincini ön plana çıkarıyor.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, belediyeciliğin sadece çöp toplayıp yol yapmak olmadığını, hayatın her alanında vatandaşın yanında olması gerektiğini belirterek çevreye duyarlılık ve geri dönüşüm bilincinin artırılmasına yönelik bu adımlarla hem örnek bir model oluşturduklarını hem de sosyal sorumluluk anlamında önemli görevi yerine getirdiklerini ifade etti.

Projeye katkılarından dolayı Sosyal Yardım İşleri Müdürü Faruk Utku Yılmaz’a, Temizlik İşleri Müdürü İsmail Hakkı Akkoyun’a ve Ekolojik Çevre Geri Dönüşüm Ltd. Şti. adına İşletme Müdürü Engin Sağdıç ve Çevre Mühendisi Gökçe Güner’e teşekkürlerini iletti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.