Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

“Tarih Boyunca Vezirköprü” kitabı tanıtıldı

SAMSUN (AA) – Vezirköprü ilçesinin tarihini anlatan “Tarih Boyunca Vezirköprü” kitabının tanıtımı gerçekleştirildi. Vezirköprü Belediyesi …

“Tarih Boyunca Vezirköprü” kitabı tanıtıldı
21 Haziran 2022 20:25
166
A+
A-

SAMSUN (AA) – Vezirköprü ilçesinin tarihini anlatan “Tarih Boyunca Vezirköprü” kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

Vezirköprü Belediyesi öncülüğünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) iş birliğiyle derlenen “Tarih Boyunca Vezirköprü” kitabının tanıtımı amacıyla Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde program düzenlenendi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, burada yaptığı konuşmada, kültürel, uzun vadede yeni nesle kalabilecek çalışmaların hepsinin bilimsel değeri bulunduğunu söyledi.

Çalıştıkları yerlerin tarihini, sosyolojisini, coğrafi şartlarını bilmekte yükümlü olduklarını vurgulayan Dağlı, “Samsun'daki doğal afetleri bilmezsek veya riskleri algılayamazsak, doğal afet olduğu zaman 'Bu da nereden çıktı' demek gibi durumla karşı karşıya geliriz ancak 1943'teki Ladik depremini bilirsek, özellikle yukarı ilçelerimizin deprem bölgesi olduğunu zaten biliriz. Bu bilgiler bizim için önemlidir.” dedi.

Daha önce kitabı dijital ortamda gördüğünü ve inceleme fırsatı bulduğunu anlatan Dağlı, kapsamlı bir kitap ortaya çıktığını kaydetti.

Kitabının yazarı OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu da kitap hakkında bilgi vererek, “Şehrin tarihi genel olarak ele alındı ancak bugün bizim yaptığımız çalışmada alan biraz daraltıldığı zaman o şehrin tarihiyle ilgili meseleler daha ayrıntılı olarak ele alınmaya başlandı. Bu kitapta da göreceksiniz, büyük bir bilgi birikimi ortaya çıktı.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Tellioğlu ile Prof. Dr. Rıza Karagöz, Prof. Dr. Nedim İpek ve Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Kara, Vezirköprü tarihi hakkında sunum yaptı.

Programın ardından katılımcılara, “Tarih Boyunca Vezirköprü” kitabı hediye edildi.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.