DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu düzenlenecek

SAMSUN (AA) – Bafra Belediyesi öncülüğünde 3-6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek “Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra” sempozyumu için …

Banner Resmi
15.11.2022
97
A+
A-

SAMSUN (AA) – Bafra Belediyesi öncülüğünde 3-6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek “Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra” sempozyumu için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, ilçede güzel bir sempozyum için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bafra'nın MÖ başlayarak bugüne kadar tarihini, sosyal ve kültürel yapısını anlatan 100'e yakın akademisyenin buluşacağı sempozyumun 3-6 Kasım tarihlerinde düzenleneceğini belirten Kılıç, “Bafra tarihini anlayabilmesi ve öğrenebilmesi için misafirlerimize tavsiye edebileceğimiz ciddi bir eser bulunmuyor. Bafra Belediyesi olarak bir yayıneviyle anlaşarak, sempozyum sonunda çalışmaları kitap haline getireceğiz.” dedi.

Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu'nun düzenleme kurulu başkanlığını yapan Milli Savunma Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse ise Bafra ile ilgili topladıkları kaynaklarla 5 cilt tarihi bir kitap ortaya çıkarmayı hedeflediklerini anlatarak, “Bafra'yı yaşayan insanlar, Bafra'yı yöneten insanlar, Bafra üzerinde yaşamış olan insanlar tarihi bilmek zorunda. Bafra tarihinde 100 sene, 500 sene önceki hayatları nasıldı, nasıl ticaret yapıyorlardı? 19. ve 20. yüzyılda Bafra nasıl gelişti? Arşivlere girerek yapılan sonuçları metinlerle kitap haline getireceğiz. Sadece Bafralıların değil, dünyanın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.