DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

TEKNOFEST öncesi Samsun’da Keşif Kampüsü kuruluyor

SAMSUN (AA) – Samsun'da 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek TEKNOFEST KARADENİZ ile ilgili kent genelinde hazırlıklar sürüyor …

TEKNOFEST öncesi Samsun’da Keşif Kampüsü kuruluyor
Banner Resmi
27.07.2022
288
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek TEKNOFEST KARADENİZ ile ilgili kent genelinde hazırlıklar sürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuk ve gençlerin sosyal becerilerini geliştirecek, bilim ve teknoloji alanlarında çalışma imkanı bulacakları “Atakum Keşif Kampüsü” TEKNOFEST öncesi Atakum ilçesinde kuruluyor.

Türk-İş Emek Parkı'nda inşa edilen 1742 metrekare büyüklüğündeki, maliyeti ise 11,5 milyon lira olan keşif kampüsü çalışmalarında sona gelindi.

Matematik, fizik, astronomi uzay ve havacılık, teknoloji, kimya ve insan bilim, doğa, kişisel gelişim, destekleyici eğitim, girişim, üretim ve dene yap atölyesi ile bunlara ait keşif alanlarının olacağı kampüste ayrıca TEKNOFEST odası, öğretmenler odası, yönetici odası, halkla ilişkiler departmanı, satış alanı, danışma, kafeterya ve mescitler de yer alacak.

Samsunlu gençlerden 15 yaşındaki Abdullah Çakır, keşif kampüsünün açılacağı günü heyecanla beklediğini belirterek “Bizim için büyük bir hizmet. Büyükşehir Belediyesine ve bizlere değer verdiği için başkanımız Mustafa Demir'e çok teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Bilim ile iç içe olmalarını sağlayacak bu tesisin inşa ediliyor olmasından mutluluk duyduğunu aktaran 14 yaşındaki İrem Su Er ise şunları kaydetti:

“Umarım katılım yoğun olur. Samsun'da bilimin daha da gelişmesi adına yapılan tüm bu çalışmalar için belediyemize ve başkanımız Mustafa Demir'e teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Saniye Hülya Çorakçı Ertan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.