Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

TELEFERİKTE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

TELEFERİKTE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
24 Temmuz 2024 15:28
8
A+
A-

TELEFERİKTE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Samsun Büyükşehir Belediyesi,olası acil durumlara anında ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek için tatbikat çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri Ladik Akdağ Kayak Merkezi’nde kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat gereği, teleferikte mahsur kalan bir vatandaşa müdahalede bulunan ekipler, eğitimli personeli ve modern ekipmanları ile mahsur kalan vatandaşı güvenli bir şekilde kurtardı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşanabilmesi muhtemel acil durum ve afet anlarında hızlı ve etkin müdahalelerde bulunmak için önlemlerini alarak tatbikatlarını gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yangın tatbikatının ardından Samsun İtfaiyesi, bu sefer de Ladik Akdağ Kayak Merkezi’nde kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Deneyimli kadrosu, teknik ekipmanları, güçlü teşkilat yapısıyla itfaiye ekipleri ve ilgili kuruluşlar;Ladik Akdağ Kayak Merkezi’ndeki teleferikte mahsur kalan bir vatandaşın kurtarılması için başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikatta Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının yanı sıra; Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD),Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AME) ve Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği (ANDA) ekipleri de yer aldı.

Tatbikat senaryosu gereği bir vatandaş teleferikte mahsur kaldı ve acil yardıma ihtiyaç duyulduğu bildirildi. Samsun İtfaiyesi hızla harekete geçerek tatbikatın tüm aşamalarını başarıyla icra etti. İtfaiye ekipleri, eğitimli personeli ve modern ekipmanları sayesinde hızlı bir şekilde teleferikte mahsur kalan vatandaşı güvenli bir şekilde kurtarmayı başardı.

Samsun İtfaiyesi olası tüm olumsuzluklara karşı hazır

Başarılı tatbikat ile Samsun İtfaiyesi’nin kriz anlarında etkin ve profesyonel bir şekilde nasıl müdahale edebildiği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. İtfaiye ekiplerinin koordinasyonu, teknik bilgisi ve insan odaklı yaklaşımı ile tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Teleferiklerde meydana gelebilecek arızalanma, bozulma veya kaza gibi durumlara karşı hazırlıklı olmak Samsun İtfaiyesi’nin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Bu tür tatbikatlarla ekiplerin sürekli olarak kendini geliştirmesi ve şehirdeki güvenlik standartlarını yükseltmesi, halkın güvenlik duygusuna da katkı sağlıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.