Dolar 32,4478
Euro 34,4546
Altın 2.489,87
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 21°C
Cts 16°C

Terme Örnek Fındık Bahçeleri Projesi devam ediyor

SAMSUN (AA) – Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan “Terme Örnek Fındık Bahçeleri Projesi” ile eğimli arazilerdeki …

Terme Örnek Fındık Bahçeleri Projesi devam ediyor
15 Kasım 2022 15:42
109
A+
A-

SAMSUN (AA) – Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan “Terme Örnek Fındık Bahçeleri Projesi” ile eğimli arazilerdeki fındık bahçelerinin yenilenmesi sayesinde verimin artırılması için çalışmalar devam ediyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev yapan proje koordinatörü Gökhan Ayar, AA muhabirine, geçen yıl başlatılan proje kapsamında 13 noktada farklı uygulamalar içeren bahçe kurduklarını söyledi.

Kocamanbaşı Mahallesi'nde de bölgenin şartlarına uygun olarak teraslama yapıldığını belirten Ayar, “Bölgenin genellikle yaşlı bahçelerden oluşması nedeniyle yeniden dikim yapmayı uygun gördük. Bugüne kadar yaptıklarımızı takip eden üreticiler, bunu kendi bahçelerine de uygulamaya başladı. Bir projenin başarıya ulaştığını gösteren, yapmış olduğumuz uygulamaların çiftçiler tarafından benimsenmiş olmasıdır.” dedi.

Geçen yıldan itibaren örnek bahçelerini birçok çiftçinin gezdiğini ve bilgi aldıklarına işaret eden Ayar, uygulama ile dekarda 400-450 kilogram verimi hedeflediklerini kaydetti.

Kocamanbaşı Mahallesi'nde çiftçilik yapan İsmail Acar da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurarak, Örnek Fındık Bahçeleri Projesi'ne katıldı.

Acar, bahçesini teraslama yöntemiyle verimli hale getirmeyi amaçladığını belirterek, “Arazilerim eğimli ve yaşlı fındık bahçelerinden oluşuyor. Mahallemde bulunan örnek fındık bahçelerini inceledim. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden destek isteyerek teraslama işlemi uyguladık. Proje sayesinde bahçemden 4-5 kat daha fazla verim elde etmeyi planlıyorum. Özellikle mahallemizde eğimli ve yaşlı fındık bahçeleri olan çiftçi arkadaşlarımıza bu sistemi öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.