Dolar 32,3716
Euro 34,7107
Altın 2.391,03
BİST 10.169,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Tirit sezonuyla birlikte Havza’da kaz satışları başladı

SAMSUN (AA) – Havza ilçesinde tirit sezonuyla birlikte canlı ve temizlenmiş kazlar pazarda yerini almaya başladı.Kaz etinden yapılan tirit, bölgenin vazgeçilmez kış lezzeti olarak öne çıkıyor.İlçe pazarında satışa sunulan kazların fiyatı ağırlığına göre 2…

Tirit sezonuyla birlikte Havza’da kaz satışları başladı
6 Aralık 2022 15:56
162
A+
A-

SAMSUN (AA) – Havza ilçesinde tirit sezonuyla birlikte canlı ve temizlenmiş kazlar pazarda yerini almaya başladı.

Kaz etinden yapılan tirit, bölgenin vazgeçilmez kış lezzeti olarak öne çıkıyor.

İlçe pazarında satışa sunulan kazların fiyatı ağırlığına göre 250 lira ile 500 lira arasında değişiyor. Temizlenmiş kazın kilo fiyatı ise 120 lira.

Kaz satıcısı Tolgahan Altınok, havaların soğumasıyla birlikte kaza olan talebin de arttığını söyledi.

Altınok, “Ben canlı veya kesilmiş ve temizlenmiş kaz satıyorum. Temizlenmiş kazın kilosu 120 lira. Ortalama 350-400 liraya temizlenmiş iyi bir kaz alabilirsiniz. Şubat ayına kadar bu yoğunluk devam eder.” dedi.

Altınok, besili kazın kanatlarının alt kısmı ve göğüs kısmının yağlanmış olması gerektiğini belirtti.

Pazardan kaz satın alan vatandaşlar ise kaz fiyatlarının geçen yıla göre çok artmadığını belirterek fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Dilek Sezen

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.